Bakje met lupinebonen

Proef lupine in Wageningse restaurants van 8 – 15 oktober

Heb jij nog nooit lupine geproefd? Dan is nú jouw kans! Tijdens de Dutch Food Week van 8 – 15 oktober zet de Wageningse horeca de lupineboon op de menukaart. De nog wat onbekende boon is een plantaardige eiwittopper en groeit gewoon in onze eigen regio. Chefs in Wageningen brengen lupine dus letterlijk van de boer zó op het bord.

Iedere chef verwerkt dit gouden boontje van de toekomst op zijn of haar eigen wijze: van salade, spread, soep, borrelhap tot lokale paella, curry of zoete baksels.

 

De volgende Wageningse restaurants en cateraars bieden een lunch, diner, catering of kookworkshop aan met lupine (en de lijst wordt steeds aangevuld):

Deelnemers net buiten Wageningen:

En kun je niet wachten? Kijk dan op de website van Lekker Lupine voor recepten van vele chefs die fan zijn van onze lupinebonen en voor receptinspiratie van Angélique Schmeinck. Laat je inspireren en duik zelf de keuken in!