Waarom Wageningen Eet Duurzaam?

Hoe we ons voedsel maken en eten heeft grote invloed op het klimaat, de natuur, onze gezondheid en hoe we samen leven. Gelukkig zijn er in Wageningen heel veel mogelijkheden om duurzaam, gezond en samen te eten. Hier lees je meer!

Doe mee!

Bezoek de Streekmarkt

Elke zaterdag kun je lokaal en duurzaam voedsel kopen op de Streekmarkt op het Raadhuisplein. Je kunt een praatje maken met de aanwezige producenten, meer leren over hun werkwijze, en ideeën uitwisselen over de bereiding van recepten. Kom ook langs en ontdek smaakvolle groenten, brood, geitenkaas, sap, honing, taartjes, stoof en nog veel meer.

Eet duurzaam en lokaal

In Wageningen kun je (bijna) je hele maaltijd samenstellen met lokaal, duurzaam geproduceerd voedsel. Er zijn ecologische voedselpioniers die al jaren bezig zijn en er komen steeds meer initiatieven bij. Daar mogen we trots op zijn! Op de website van StreekWaar vind je de verhalen en verkoopplekken van duurzame streekproducten.

Yes Ve-Gan Wageningen!

In ‘Yes Ve-Gan Wageningen!’ laat Nonye Onwuka zien waar je in onze stad het lekkerste plantaardige eten kunt vinden.

Minder verspillen

Gebeurt het je ook wel eens dat je eten moet weggooien? Minder verspillen is makkelijk en bespaart geld en grondstoffen.

Voedselagenda

Samen met inwoners en organisaties werken we aan een duurzame, gezonde en sociale stad. Onze plannen staan in de Voedselagenda 2021-2030.

Nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Voedselagenda 2021-2030

Marktkraam op de Streekmarkt

In Wageningen werken we via voedselbeleid aan een gezonde, duurzame stad. Een stad waarin iedereen zich thuis voelt en mee kan doen. Een stad waarin mensen elkaar ontmoeten en waar iedereen toegang heeft tot gezond en duurzaam eten. Dat is goed voor de gezondheid van onze inwoners, voor winkels en bedrijven in Wageningen, en voor het milieu. Samen met de stad maakten we daarvoor plannen. Die staan in de Voedselagenda 2021 – 2030: Wageningen Eet Duurzaam, Gezond en Samen (pdf).