Waarom Wageningen Rijdt Duurzaam?

Duurzaam rijden heeft veel voordelen! Het is schoner, gaat klimaatverandering tegen en is vaak nog voordeliger ook. Wil jij of jouw organisatie aan de slag met duurzame mobiliteit? Wageningen Rijdt Duurzaam helpt je op weg!

Doe mee!

Gratis proefrit elektrische auto

In Wageningen rijden twee elektrische deelauto’s rond: in de Benedenbuurt en op de Veerstraat. Beide auto’s zijn echte buurtinitiatieven, en staan open voor andere buren. Als er veel deelnemers zijn en de auto te vaak bezet is, komt er gewoon nog een auto bij. Benieuwd of het iets voor jou is? Vraag een gratis proefrit aan!

E-bakfiets voor ondernemers

Met een elektrische bakfiets voor je lokale transport, heb je drie keer winst: fietsen is gezonder, een elektrische bakfiets is schoner en ook nog eens goedkoper dan een bestelbus op brandstof. En binnen de stad is een elektrische bakfiets vaak sneller dan met de auto. Ontdek de mogelijkheden van een e-bakfiets als zakelijk vervoermiddel.

Laadpaal aanvragen

Er zijn in Wageningen al vele tientallen openbare laadpalen. Ontdek waar ze staan en hoe je er één kunt aanvragen.

Slimme bandenpomp

Pomp je banden op en bespaar brandstof, geld en CO2. Kijk op de kaart voor locaties.

Mobility as a Service

Een concept dat per reis kijkt welk vervoermiddel het beste past: deelfiets, deelauto, openbaar vervoer, taxi, en alle combinaties daarvan. Benieuwd naar de ervaringen van Wageningen Universiteit?

Nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Gluren bij de buren