Waarom Wageningen Duurzaam Groen?

Een groene stad heeft veel voordelen. Het is koeler in de zomer, zorgt voor een fijn leefklimaat en is beter voor planten en dieren. Groen neemt CO2 op en vermindert luchtvervuiling. Het laat regenwater in de bodem zakken. Én het is mooier dan steen en asfalt. Wil je weten wat je zelf kunt doen om je tuin en buurt groener te maken, en wat de gemeente doet? Je leest het hier!

Doe mee!

De Klimaatkeet

Hoe zorg ik voor een koelere tuin? Hoe koppel ik een regenpijp af? En hoe sla ik regenwater slim op? Voor dit soort praktische vragen, inspiratie en gratis advies kan iedereen binnenlopen bij de Klimaatkeet. In het voorjaar vind je de Klimaatkeet weer op de Markt in Wageningen. Tot die tijd kun je met al je vragen terecht bij Gewoon Dóén.

Maak je tuin, dak of gevel groener

De gemeente werkt hard om Wageningen klimaatbestendig te maken. Ofwel: dat Wageningen beter voorbereid is op klimaatverandering zoals extreme hitte, droogte en wateroverlast. Maar we hebben de hulp van onze inwoners ook hard nodig! De gemeente helpt inwoners daarbij. Wil je tegels uit je tuin vervangen door groen, een groendak of een geveltuin aanleggen, of regenwater afkoppelen? Dan geeft de gemeente subsidie.

Samen voor buurtgroen

Heb je geen tuin? Of wil je naast je eigen tuin nog een stukje groen onderhouden? Denk dan eens aan buurtgroen!

Gluren bij de buren

Steeds meer inwoners van Wageningen maken hun woning duurzamer. Laat je inspireren door onze voorbeelden.

Groene schoolpleinen

Wil je een schoolplein vergroenen? Scholen, kinderdagverblijven en BSO’s kunnen subsidie aanvragen.

Nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Activiteiten

  • Geen evenementen

Gluren bij de buren