Gezonde omgeving

Goed eten en lekker bewegen, zo zorg je ervoor dat je gezond blijft.

De omgeving speelt een grote rol in wat mensen eten. Het is niet altijd makkelijk om te kiezen voor gezond. Soms is gezond eten gewoon te duur of te ingewikkeld. Zeker met veel snackbars in de buurt en met alle reclame voor ongezond eten.

Daarom werken we in Wageningen aan een omgeving waarin gezond voedsel makkelijk verkrijgbaar is. Vooral op plekken waar veel mensen komen. Zoals op school, de sportclub, op het werk en in de binnenstad. Ook willen we graag dat gezond eten voor iedereen bereikbaar is.

Daarnaast werken we aan eetbaar groen in de openbare ruimte, zoals noten- en fruitbomen of gezamenlijke moestuinen.

Gezonde jeugd

Kinderen met een gezonde leefstijl hebben daar een leven lang voordeel van. Op plekken zoals de school en de sportclub kunnen ze veel leren over gezond en duurzaam eten.

Samen eten in de wijk

Samen eten  in een Huis van de Wijk brengt zo veel meer dan alleen een maaltijd. Het is een moment om mensen te ontmoeten. En om meer te leren over gezond leven.

Gezonde omgeving

Wat je eet is belangrijk voor je gezondheid. In een gezonde omgeving is het makkelijker om gezonde keuzes te maken. Zeker als je dat met andere mensen samen doet. Daar willen we bij helpen.