Gezonde jeugd

Kinderen kunnen leren om te kiezen voor gezond eten en voldoende beweging. Een gezonde leefstijl is belangrijk, maar hoe pak je dat aan?

Lekker in je vel

Wageningen zet zich in voor een gezonde leefstijl onder jongeren met de aanpak ‘Lekker in je Vel’. Dat gaat over het stimuleren van veel bewegen, water drinken en groente en fruit eten. Op de website van Lekker in je vel vind je tips en activiteiten.

Sportkantines

Ook hebben steeds meer sportverenigingen een gezonde kantine, waaronder dansschool Bransz, tennisvereniging NVLTB, KV Wageningen en zwembad de Bongerd. Wil jij ook jouw sportkantine gezonder maken?

Voedselonderwijs

Op veel scholen in Wageningen krijgen leerlingen voedselonderwijs en ontdekken ze in de schooltuin hoe ze groente en fruit kunnen telen. Ze proeven de vele verse smaken uit de tuin. Leerlingen maken een heel groeiseizoen mee en leren hoe ze gezond kunnen eten, de natuur werkt en wat voedsel eigenlijk is.

Niet alleen op basisscholen in Wageningen zijn actieve schooltuinen. Plantarijn is de schooltuin van de middelbare scholengemeenschap het Pantarijn. Verschillende vakken gebruiken de tuin om les te geven. Daarvoor heeft Plantarijn zelfs een prijs gewonnen.

Leerlingen van OBS De Wereld krijgen elke week een gezonde warme vegetarische lunch. Zo leren ze nieuwe smaken eten. Ook leren ze in de klas tijdens speciale lessen meer over hoe ze gezonde keuzes kunnen maken.