Gezonde omgeving

Geen reclame ongezond voedsel

Op bijna elke straathoek wordt reclame gemaakt voor ongezond voedsel, zoals snacks, frisdrank en snoep. Dit past niet in een gezonde voedselomgeving. We willen mensen helpen bij het maken van gezonde keuzes. Daarom gaan we in Wageningen in stapjes stoppen met reclame voor ongezond voedsel in bushokjes.

Sportkantines

Ook hebben steeds meer sportverenigingen een gezonde kantine, waaronder dansschool Bransz, tennisvereniging NVLTB, KV Wageningen en zwembad de Bongerd. Wil jij ook jouw sportkantine gezonder maken?

Plukgroen

Op steeds meer plekken in Wageningen staat plukgroen: bomen en struiken waar je zelf fruit en noten van mag plukken. We hebben de plekken met plukgroen voor je in kaart gebracht.

Voedselbank

Vaak zijn verse groenten schaars bij de voedselbank. Daarom ondersteunt de gemeente Wageningen een samenwerking van de voedselbank met biologische zorgboerderij De Hoge Born. Zo kunnen cliënten van de voedselbank genieten van de groenten die deelnemers van de zorgboerderij hebben geteeld.

Moestuin op het AZC

Elke dinsdag is het gezellig druk op de moestuin van het asielzoekerscentrum De Keijenberg in Wageningen. Vluchtelingen raken met elkaar en Wageningse inwoners in gesprek, leren van elkaars cultuur, oefenen met de Nederlandse taal, hebben een zinvolle dagbesteding en krijgen een gezonde aanvulling op hun maaltijd.