Spreker op podium bij conferentie Voedsel Anders

Voedsel Anders komt naar Wageningen

Op 10 en 11 juni vindt de derde grote Voedsel Anders conferentie plaats in Wageningen.

Dit is een verbindende tweedaagse conferentie met inspirerende sprekers en meer dan 50 interactieve workshops onder het algemene thema: “Samen op weg naar een duurzaam en democratisch voedselsysteem“.

Schrijf je hier in!

De conferentie gaat in op uitdagingen en systeemdruk, hoe we als boeren, burgers, vissers, onderzoekers etc. ons daarin manoeuvreren en de waarde van collectieve kracht. Daarnaast gaan we in gesprek over de internationale relaties en we spreken over solidariteit, zelfbeschikking, autonomie. Ten slotte gaan we verder in op voedseldemocratie. Wat houdt dat in in de praktijk? We praten over inclusie, diversiteit en verbinding rondom eten.

Deze 6 thema’s tekenen de rode draad tijdens de conferentie:

  • Regionale Voedselsystemen
  • Anders Eten
  • Toegang tot land en water
  • Bodem, biodiversiteit en klimaat
  • Rechtvaardig handels- en landbouwbeleid en eerlijke prijzen
  • Samen op weg

Hier vind je het programma van de VA 2022 Conferentie. Veel Wageningse initiatieven worden uitgelicht in de workshops. Zo kun je een workshop volgen over Graangeluk, over Lekker Lupine of over de ontwikkeling van een ‘participatief garantiesysteem’ door StreekWaar. De gemeente Wageningen doet bovendien mee aan een workshop over stedelijk voedselbeleid voor een duurzame, gezonde en inclusieve stad.

De catering wordt verzorgd door Food of Cultures en Vreemde Streken. Ook kun je op excursie naar agroecologische voedselproducenten rondom onze stad en staan zij op vrijdag op de conferentie-markt.

De conferentie vindt plaats in het Oriongebouw op de campus van Wageningen Universiteit, Bronland 1. Het is ook mogelijk om de conferentie te volgen als je Engels spreekt.

Lees meer over de conferentie en schrijf je in.