Beanmeal 7 februari: In de ban van de boon

Samen eten & in gesprek
over bonen voor een beter leven


Wanneer:
Woensdag 7 februari 2024; van 17:30 tot 21:00h

Waar: Arboretumkerk, hoek A. Faliseweg / Arboretumlaan, Wageningen

Dit ‘Bean Mealis een variant op het maandelijkse Klimaatcafé in Wageningen. Mensen vanuit verschillende invalshoeken gaan met elkaar in gesprek terwijl er diverse gangen van een bonenmenu worden geserveerd door Food of Cultures. Een paar sprekers vertellen over de waarden en belangen van de boeren, de consument, de bedrijven en anderen. We praten samen over de kansen die we zien voor de boon op ons bord. Sprekers zijn:

Er wordt gezellig en lekker getafeld met gesprekken die inspireren en motiveren tot een herwaardering van de boon en andere Hollandse peulvruchten.

Waarom een Bean Meal?

De een eet elke dag een stukje vlees, de ander is overgestapt op plantaardige kipstukjes, en weer een ander geniet van bonen als bron van eiwitten. In de overgang van vaak vlees eten naar meer plantaardige eiwitten op je bord zijn bonen meer dan welkom. Bonen, indien biologisch geteeld en uit Nederland, hebben voordelen voor bodem, klimaat, stikstof, vervoer, gezondheid en biodiversiteit.

Vaker bonen eten vereist wel een verandering in de wijze van telen, de markt om bonen te (ver-)kopen, en bonen in je maaltijd. Persoonlijke waarden en voorkeuren spelen daarbij een rol. Hoe denken verschillende mensen en partijen hierover? Hoe kan de boon van ouderwets en saai tot lekker en aantrekkelijk worden?

Koop je ticket

Er is plaats voor een beperkt aantal mensen, daarom is opgeven noodzakelijk. De kosten voor het diner zijn € 20,00. Voor opgave om mee te eten en praten stuur een mail naar info@duurzaamwageningen.nl met opgave van je naam en eventueel organisatie. Je ontvangt dan een mail met betaalgegevens.

Mis deze bijzondere avond niet!

 


Dit bonen-praatdiner vindt plaats tijdens de eerste editie van de nationale BeanMeal week rondom Wereldpeulvruchtendag. Het wordt georganiseerd in samenwerking met Grootouders voor het Klimaat, Wageningen University & Research, Gemeente Wageningen, Boon – Jamael Food Group, Food of Cultures en Lekker Lupine.

 

Het Klimaatcafé is een initiatief van het Platform Duurzaam Wageningen, Grootouders voor het Klimaat en de klimaatburgemeester van Wageningen. Lees presentaties, verslagen e.d. van vorige klimaatcafé ’s op de PDW activiteiten pagina