Deze week is de Verspillingsvrije Week. Ga je samen met ons de uitdaging aan om geen voedsel te verspillen? Als alle Nederlanders thuis een week lang geen eten weggooien, besparen we ruim 23 miljoen maaltijden. Dat is goed voor het milieu en levert winst op voor je portemonnee.
Wat kun je doen?
Door creatief om te gaan met restjes voorkom je een hoop voedselverspilling. Bewaar restjes bijvoorbeeld op een vaste plek in de koelkast, zodat je ze niet vergeet. Rooster oud brood of maak er een lekkere tosti, wentelteefjes of croutons van. En controleer je voorraad voordat je naar de winkel gaat. Zo voorkom je dat je producten dubbel in huis haalt. Benieuwd wat je nog meer kunt doen? Kijk dan snel voor leuke tips en inspiratie op de website van Samen Tegen Voedselverspilling.
Koken met restjes
Maud Hulshof, wethouder Voedsel, doet ook mee met de Verspillingsvrije Week. In deze video laat zij zien hoe je met overgebleven courgettes een heerlijke cake kunt maken.
Wil je zelf ook wat lekkers maken met restjes voedsel? Download voor inspiratie het gratis restjes-receptenboek (pdf, 3,9 MB).
Waarom verspillingsvrij?
Ons voedsel is met veel energie en liefde gemaakt. Het legt een hele reis af voordat we het kunnen eten. Daarom is het belangrijk dat we goed omgaan met ons voedsel. Laten we eruit halen wat erin zit. Als we allemaal elke dag een beetje meer verspillingsvrij worden, dan levert dat direct winst op.