Organisch afval

Uitnodiging: Werkplaats Circulaire Voedselketen

Werkplaats Circulaire Voedselketen 

Wanneer: 14 oktober 2021: 20.00-21.30 uur

Waar: Nederlands Bakkerijcentrum: Agro Business Park 75-83, Wageningen

De Regio Foodvalley organiseert op 14 oktober een live bijeenkomst in Wageningen. Het thema van de bijeenkomst is het verwaarden van reststromen en voorkomen van verspilling. We zijn te gast bij Bakkersgrondstof BV in het Nederlands Bakkerijcentrum in Wageningen en daarna maken we kennis met een circulair initiatief uit onze regio: De Groenerie in Harskamp.

Voor wie: Ondernemers en andere ketenpartijen,  onderwijs- & kennisinstellingen en overheden die interesse hebben in het verwaarden van reststromen, het optimaal benutten van grondstoffen en het verminderen van voedselverspilling. 

Meer informatie vind je in het programmaoverzicht. Voor deelname kun je je aanmelden.

Tijdens deze fysieke bijeenkomst staan de volgende initiatieven op het programma.

Bakkersgrondstof
We zijn te gast bij Bakkersgrondstof in Wageningen, een initiatief van drie bakkers die niet verkocht brood recyclen tot broodmeel en daar opnieuw desembrood van bakken. Sebastiaan Hetterschijt is één van de drie bakkers en nodigt ondernemers in Regio Foodvalley van harte uit om een kijkje te komen nemen.

De Groenerie
Het tweede initiatief is De Groenerie in Harskamp. Dit is een samenwerking tussen ondernemer Richard Hardeman en ’s Heeren Loo voor de productie en verwerking van verse groenten met en door jongeren met een beperking