Leerlingen van Basisschool De Wereld met warme schoollunch

Receptenboek ‘Gezonde Warme Schoollunch’

Op OBS de Wereld heeft afgelopen schooljaar een proef gelopen van één warme lunch per week voor de groepen 6, 7, 8 en de schakelklas. De kinderen kregen elke week een vegetarische maaltijd met veel groente en peulvruchten. Ze konden vooraf kiezen uit 2 maaltijden. Door vooraf de kinderen te laten kiezen kon er op maat worden gekookt en dus werd er minder voedsel verspild.  Het doel van deze proef was dat de kinderen nieuwe gezonde smaken leerden kennen. Daarbij werd er samen gegeten, wat door de kinderen als erg positief werd ervaren.

Deze proef was georganiseerd door de gemeente in samenwerking met Het Huis van de wijk de Nude (Solidez) waar werd gekookt en gegeten, en de tussenschoolseopvang (Kinderstralen) die de kinderen bracht en haalde. Adviesbureau Groente & Meer heeft de pilot gemonitord en Buurtbedrijf Nude Toekomst heeft gezorgd voor coördinatie. Daarnaast kregen de kinderen ook een aantal voedsellessen in de klas. De kinderen keken erg uit naar de maaltijden en de lessen.

Hieronder kunt u een receptenboekje downloaden (in het Nederlands of het Engels) met de meest populaire maaltijden tijdens de proef, en ook een aantal recepten van de kinderen zelf.

Link naar receptenboek warme schoollunch (pdf)
(pdf, 1,3 MB)
Link to recipe book warm school lunch (pdf)
(pdf, 1,4 MB)