Hoe we ons voedsel maken en eten heeft grote invloed op het klimaat, de natuur, onze gezondheid en hoe we samen leven. Gelukkig zijn er in Wageningen heel veel mogelijkheden om duurzaam, gezond en samen te eten. Hier lees je meer!
Elke zaterdag kun je lokaal en duurzaam voedsel kopen op de Streekmarkt op het Raadhuisplein. Je kunt een praatje maken met de aanwezige producenten, meer leren over hun werkwijze, en ideeën uitwisselen over de bereiding van recepten. Kom ook langs en ontdek smaakvolle groenten, brood, geitenkaas, sap, honing, taartjes, stoof en nog veel meer.
In Wageningen kun je (bijna) je hele maaltijd samenstellen met lokaal, duurzaam geproduceerd voedsel. Er zijn ecologische voedselpioniers die al jaren bezig zijn en er komen steeds meer initiatieven bij. Daar mogen we trots op zijn! Op de website van StreekWaar vind je de verhalen en verkoopplekken van duurzame streekproducten.
In Wageningen werken we via voedselbeleid aan een gezonde, duurzame stad. Een stad waarin iedereen zich thuis voelt en mee kan doen. Een stad waarin mensen elkaar ontmoeten en waar iedereen toegang heeft tot gezond en duurzaam eten. Dat is goed voor de gezondheid van onze inwoners, voor winkels en bedrijven in Wageningen, en voor het milieu. Samen met de stad maakten we daarvoor plannen. Die staan in de Voedselagenda 2021 – 2030: Wageningen Eet Duurzaam, Gezond en Samen (pdf).