Ik ben lid van een VvE

Veel appartementencomplexen hebben daken die technisch zeer geschikt zijn voor het plaatsen van zonnepanelen. Toch kan het plaatsen van zonnepanelen op een appartementencomplex best ‘complex’ zijn. Hier is een besluit van de vergadering voor nodig. Daarnaast zijn er verschillende manieren waarop de opgewekte elektriciteit gebruikt kan worden: voor het algemene verbruik zoals de lift, voor individuele appartementen met aparte zonne-installaties, of via een fiscale regeling met één grote gedeelde installatie.

Al deze opties maken de route naar zonnepanelen ingewikkelder. Toch zijn er ook voor VvE’s allerlei mogelijkheden. Er is ondersteuning voor bewoners van VvE’s die samen met hun medebewoners willen onderzoeken of hun dak geschikt is. Zo is er subsidie beschikbaar voor een energiescan en voor procesbegeleiding, en zijn er inspirerende voorbeelden van VvE’s die al zonnepanelen op het dak hebben.

Kijk bij het inspirerende voorbeeld van VvE Costerstaete hoe zij het hebben gedaan. https://wageningenduurzaam.nl/wageningenwoontduurzaam/voorbeelden/vve-costerstaete-verduurzaamt/

 

Hoe verder?

Benieuwd hoe jouw VvE dit kan aanpakken? Het Energieloket helpt je graag op weg. Vul het aanmeldformulier in op onze website en het Energieloket neemt contact met je op. Je kunt ook zelf contact opnemen met het Energieloket via vraag@energieloket-wageningen.nl of 0317 49 28 01.