Terug naar alle voorbeelden

Vrouw met open koelkast

Karin bespaart energie met haar nieuwe koelkast

Karin Bouwmeester maakte gebruik van de kortingsactie ‘Hoe laag kun je gaan’ van Wageningen Woont Duurzaam. Ze bespaarde €90,- op een energiezuinige koelkast.

De kortingsactie kwam precies op het juiste moment voor Karin: “Toevallig had ik het er laatst nog met mijn man over. Wij zijn inmiddels 11 jaar getrouwd en onze oude koelkast hadden we gekocht toen we gingen trouwen. Die koelkast is dus 11 jaar oud en dan weet je niet hoe lang die het nog gaat volhouden.” Toen ze de brief van de gemeente met de duurzame cadeaubonnen kreeg, besloot Karin dan ook direct een nieuwe koelkast uit te kiezen.

Een supermooie koel-vriescombinatie

Karin kon voor haar nieuwe koelkast terecht bij Expert of bij Van de Zandt Keukens & Interieurs in Wageningen. “Eerst heb ik wat research gedaan om te kijken welk model ik wilde,” vertelt ze. “Toen zijn we op een goede vrijdagmiddag naar de winkel getogen. We hebben nu wel een supermooie koel-vriescombinatie met een display en een vriezer met no-frost. En energiezuinig, dat is natuurlijk ook prettig.”

Goed voor het milieu en de portemonnee

Om energie te besparen heeft Karin ook radiatorfolie achter de verwarming geplakt. Deze winter breide ze zelf een tochtslang om voor de huiskamerdeur te leggen. “Anders vliegt de warmte gewoon de gang in en dan ben je het kwijt,” aldus Karin. Ze vindt energiebesparing vooral belangrijk omdat het geld scheelt: “Ik ben éénverdiener in dit huishouden. Mijn man is chronisch ziek en kan niet werken. Zo’n groot budget hebben we niet. Daarom kijken we waarop we kunnen bezuinigen.” Het milieu is natuurlijk een andere belangrijke reden om energie te besparen. “Je wilt toch je steentje bijdragen.”

Wil je ook je energiekosten omlaag brengen door minder energie te gebruiken? Dat kan met verschillende acties. Kijk voor meer informatie op Energie voor Iedereen.