Nude

Kenmerken van deze wijk

De Nude kent relatief veel hoogbouw uit de jaren 60. Deze complexen zijn in bezit van de Woningstichting, particulier verhuurder Heimstaden of van particulieren in VvE’s. Verder kent de wijk laagbouwwoningen aan de Nude (straat) en de Albardaweg.

Route naar duurzame warmte

Voor meerlaagse complexen in de Nude lijkt de beste route naar duurzame warmte aansluiting op een warmtenet. De gemeente werkt aan het organiseren van een warmtenet in Wageningen, maar dit ’is nog onzeker. Als het lukt, dan kan deze wijk er waarschijnlijk op aangesloten worden.

Voor grondgebonden woningen in de Nude is het wat ingewikkelder: het is nog niet zeker of deze aangesloten kunnen worden op een warmtenet voor de rest van de wijk. Het zal ook nog wel een flink aantal jaren duren voordat hier duidelijkheid over komt. Ondertussen is het verstandig om met een hybride warmtepomp een duurzame tussenstap te zetten.

Wat kun je nu doen?

  • Woon je in een appartementencomplex met VvE? Werk dan samen met je mede-eigenaren aan verduurzaming. Het Energieloket biedt gratis gerichte hulp aan VvE’s.
  • Ga door met isoleren en slimmer ventileren.
  • Koop geen nieuwe gasovens en gaskookplaten meer. Stap bij een keukenvernieuwing over op inductie.
  • Is je huis redelijk geïsoleerd en/of is je cv-ketel aan vervanging toe? Overweeg een hybride warmtepomp als tussenstap.

Wil je niet wachten op een eventueel warmtenet en is je huis goed geïsoleerd? Dan kun je overstappen op een (volledige) warmtepomp. Mocht het warmtenet er uiteindelijk wel komen, dan word je niet gedwongen om hierop aan te sluiten.