Bovenbuurt

Kenmerken van deze wijk

Deze wijk is divers in het soort woningen en de eigendomsverhoudingen. In de Jagerskamp en Asserpark staan eengezinswoningen gebouwd in de jaren 70 die overwegend in particulier bezit zijn. Tussen de Hollandseweg en de Dolderstraat staan veel kleine en grote portiekflats. Aan het Mörfelden-Waldorfplein en de Kolkakkerweg staan relatief nieuwe wooncomplexen met woningen en appartementen zowel koop als huur.

Route naar duurzame warmte

Veel typen en leeftijden van woningen in deze buurt maken ze mogelijk interessant voor het aansluiten op een warmtenet. De gemeente werkt aan het organiseren van een warmtenet in Wageningen, maar dit ’is nog onzeker. Als dat lukt, wordt in een volgende stap gekeken of (een deel van) de Bovenbuurt hierop aangesloten kan worden. Dan worden bewoners(verenigingen) natuurlijk ook betrokken.

Totdat het zover is kunnen woningeigenaren energie besparen en zich voorbereiden op de gasloze toekomst door verder te gaan met isoleren.

Wat kun je nu doen?

  • Woon je in een appartementencomplex met VvE? Werk dan samen met je mede-eigenaren aan verduurzaming. Het Energieloket biedt gratis gerichte hulp aan VvE’s.
  • Ga door met isoleren en slimmer ventileren.
  • Koop geen nieuwe gasovens en gaskookplaten meer. Stap bij een keukenvernieuwing over op inductie.
  • Is je huis redelijk geïsoleerd en/of is je cv-ketel aan vervanging toe? Overweeg een hybride warmtepomp als tussenstap.

Is je huis goed geïsoleerd en wil je niet wachten op het mogelijke warmtenet? Dan kun je overstappen op een (volledige) warmtepomp. Als er bij jou in de straat een warmtenet komt, dan ben je nooit verplicht hierop aan te sluiten.