Wageningse Isolatieactie

De gemeente Wageningen stelt vanaf 1 mei 2024 de subsidieregeling Wageningse Isolatieprogramma open. De subsidieregeling geldt voor eigenaar-bewoners met een slecht geïsoleerde woning.

Doel

De subsidieregeling Wageningse Isolatieprogramma helpt woningeigenaren energie te besparen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan isolatie van daken en vloeren en het aanbrengen van isolatieglas. Dat verlaagt op de langere termijn zowel het energieverbruik, als de energierekening.

Wat zijn de voorwaarden?

Tot en met 31 december 2026 stelt de gemeente in totaal een bedrag van €387.620 beschikbaar.

  • Om in aanmerking te komen voor de subsidieregeling moet u als aanvrager van de subsidie zowel eigenaar als bewoner van een woning zijn.
  • Uw woning heeft energielabel D, E, F of G én een WOZ-waarde lager dan €500.000.
  • Voor eigenaar-bewoners met een minimuminkomen zijn de voorwaarden wat ruimer: ook energielabel C woningen komen in aanmerking en de WOZ-waarde moet lager zijn dan €600.000.
  • Alleen maatregelen die op de maatregelenlijst van de subsidieregeling Wageningse Isolatieprogramma staan komen in aanmerking voor subsidie. Download hier de maatregelenlijst.
  • Ook moeten de maatregelen voldoen aan de op de maatregelenlijst genoemde voorwaarden, zoals een minimum aantal vierkante meters en een minimale Rd-waarde (bij constructie) of een maximale U-waarde (bij isolatieglas).
  • Bent u eigenaar van een appartement en lid van een VVE? Dan kunt u geen gebruik maken van de subsidie.

Hoeveel subsidie kan ik als woningeigenaar aanvragen?

Eigenaar-bewoners kunnen subsidie aanvragen voor €750 per maatregel, tot een maximum van €1.500 voor twee maatregelen. Inwoners met een minimuminkomen maken aanspraak op een subsidiebedrag €4.000. De subsidie is te combineren met de landelijke ISDE subsidie. Ook doe-het-zelvers kunnen aan de slag: er is €750 subsidie per maatregel beschikbaar voor de aanschaf van isolatiematerialen, tot een maximum van €1.500 voor twee maatregelen.

Hoe kan ik subsidie aanvragen?

De subsidie kunt u vanaf 1 mei 2024 aanvragen door u aan te melden via de website van Energie Samen Foodvalley (de organisatie van het Energieloket) via deze link:

www.energiesamenfoodvalley.nl/wageningse-isolatieactie

U meldt zich daar aan. Een medewerker van het Energieloket neemt vervolgens contact op.

 

Heeft u vragen?

Neem dan contact op met het Energieloket via vraag@energieloket-wageningen.nl of bel 0317-49 28 01.