Terug naar alle voorbeelden

Man en vrouw met hond voor woning

Soepel verduurzamen via Lening Toekomstbestendig Wonen

Peter en Nanda Holtes kochten een paar jaar geleden een patiowoning uit 1978 aan de Plevierenweide. Daar was jarenlang weinig aan gebeurd. Peter: “Een adviseur raadde ons diverse zaken aan: vloerverwarming met een combiboiler, gevelisolatie met kunststofkorrels, nieuwe A+++-kozijnen met tripelglas en elf zonnepanelen.”

Uiteraard zou dat allemaal een aardige cent gaan kosten. Nanda: “Toevallig zag ik toen de aankondiging van de gemeente over de Lening Toekomstbestendig Wonen.  Een lening tegen heel gunstige rente, waarmee we alle duurzame maatregelen kunnen financieren, inclusief de advieskosten. Die kwam voor ons precies op het juiste moment!”

Soepele aanvraag

De aanvraag is niet ingewikkeld, wel vrij uitgebreid, vindt Peter. Ook moet je offertes meesturen voor de maatregelen die je wilt nemen. “Maar goed, dat vind ik niet onredelijk voor een lening van 10.000 euro.” Binnen anderhalve week kregen ze bericht dat het akkoord was!

Ook voor de overbuurvrouw!

“De overbuurvrouw zag onze zonnepanelen vanuit haar slaapkamer”, vertelt Nanda. “Die vond ze wel mooi, en ze vroeg ook voorzichtig wat dat eigenlijk kost. We hebben haar meteen verteld over deze regeling.” Peter vult aan: “Er zijn zoveel huizen die geschikt zijn voor zonnepanelen, of betere isolatie nodig hebben. We hebben het al tegen verschillende mensen gezegd!”