meneer aan het isoleren

Isoleren in de lente

Het voorjaar is begonnen. Heeft het dan nog zin om te isoleren denk je misschien? Jazeker, de lente en zomer zijn goeie seizoenen om ermee aan de slag te gaan.

De voordelen

Verkoeling
Waar isolatie in de winter de warmte binnenhoudt, houdt het in de zomer de warmte langer buiten. Denk aan dak- spouwmuur- en vloerisolatie.  Ze zorgen in de zomer voor meer comfort in huis. Hoe dikker de isolatielaag, hoe langer de hitte buiten blijft. Als je nu jouw woning isoleert dan heb je geen airco nodig. Dat scheelt energiekosten.

Minder wachttijd
Om de energierekening te verlagen willen steeds meer mensen hun woning isoleren. Dat leverde wachttijden op bij isolatie-, en klusbedrijven. In warmere periodes van het jaar hebben zij het wat rustiger waardoor u sneller aan de beurt bent. Zo ben je op tijd klaar voor het nieuwe stookseizoen.

Beter weer
In de lente of zomer is het beter weer, waardoor isoleren bijna altijd mogelijk is. Er is geen beperking door slecht weer.

Meer informatie?

Kijk op www.milieucentraal.nl/alles-over-isoleren

Bij vragen: neem contact op met het Energieloket. Het Energieloket is een gratis loket voor al jouw vragen over isolatie, zonnepanelen, warmtepompen . Ook voor subsidies of leningen die je hiervoor kunt aanvragen.

Stuur een e-mail naar vraag@energieloket-wageningen.nl of bel naar het Energieloket 0317 – 49 28 01.
Of kom langs op woensdagmiddag tussen 14:00 en 16:00 uur. Of op vrijdagochtend tussen 10:00 en 12:00 uur. Adres: Thuis Wageningen, Stationsstraat 32.