Hoe laag kun je gaan?

We weten het allemaal: energie besparen scheelt geld en het is goed voor het milieu. Een energiezuinig huis is een comfortabel huis: lekker warm in de winter en aangenaam koel in de zomer. Maar soms kom je er gewoon niet aan toe. Of weet je niet waar je moet beginnen.

Met de actie 'hoe laag kun je gaan' helpt de gemeente Wageningen u als huiseigenaar op weg naar een lagere energierekening. U kunt via het keuzemenu hieronder uw eigen besparingsstap kiezen. Die krijgt u gratis of met korting. Want niet iedereen heeft hetzelfde huis en dezelfde behoeftes. Uw huis tochtvrij maken? Advies door een energieadviseur – voor uzelf of met uw buren? Korting op zonnepanelen? Kies het zelf! En: wees er snel bij, want op = op. De opties vindt u in onderstaand keuzemenu. Per adres kunt u één optie kiezen.

 

U kunt een keuze maken uit deze vijf aanbiedingen (download de flyer):
Weet u al welke optie u wilt kiezen en wilt u zich direct aanmelden? Ga meteen door naar het aanmeldformulier. Wilt u de opties eerst nog rustig bekijken? Hieronder staan ze op een rij.

Huisbezoek van de ‘Tochtbusters’

HELAAS, DEZE OPTIE IS AL OP

Er hebben zich al zo veel mensen aangemeld voor deze optie dat het maximaal aantal plekken al is vergeven.

Kies voor één van de volgende opties:

Tocht, Vocht & Ventilatie

Heeft uw huis nog kieren waardoor er kou binnenkomt? Met bijvoorbeeld tochtstrips en een brievenbusborstel kunt u veel energie besparen. Ons klusteam geeft advies en installeert waar mogelijk de materialen ter plekke. Dat scheelt direct op uw gasrekening!
Ons klusteam kan ook met u kijken naar energiebesparing van de ventilatiebox op zolder. In veel woningen zuigt de box vuile lucht af in de keuken, badkamer en toilet. De oude exemplaren draaien op wisselstroom en verbruiken meer stroom dan de nieuwe. Ons klusteam kan met u kijken of die besparing zinvol is voor u.

Wist u dat… een buitendeur met goede tochtstrips €12 per jaar bespaart en een brievenbusborstel €16?

Elektra & water

Wilt u graag besparen op uw elektriciteitsrekening en watergebruik? Ons klusteam helpt u om inzicht te krijgen in de grote stroomvreters in uw huis. En heeft u nog onzuinige lampen? Dan vervangt ons klusteam deze waar mogelijk door LED. Ook helpt het klusteam u om het watergebruik te verminderen, bijvoorbeeld door een waterbesparende douchekop te installeren.

Wist u dat… een LEDlamp gemiddeld tien keer zo zuinig is als een halogeenspot? Dat kan zomaar een paar tientjes per lamp per jaar schelen.

Verwarming

In de meeste huizen kun je energie besparen op de centrale verwarming door eenvoudige ingrepen zelf te doen. Ons klusteam kan u daarbij ondersteunen. Soms zo eenvoudig als het aanbrengen van radiatorfolie, het isoleren van leidingen, verlaging van de verwarmingstemperatuur of optimaal gebruik van de thermostaatkranen. Ook het op de juiste druk houden van het cv systeem en ontluchten  zorgen dat het systeem beter werkt.
Met een beter ingeregelde centrale verwarming kunt u tot zelfs meer dan 10% besparen op het gasverbruik, en het comfort kan er ook nog op vooruit gaan.

Wist u dat… volgens normeninstituut NEN het jaarlijks energieverbruik door slecht afgestelde CV installaties in Nederland evenveel is als het jaarlijkse energieverbruik van een stad als Den Haag!

Hoe werkt het?

 • Kies uit één van de drie opties:
 • Geef uw beschikbaarheid aan
 • Het studentenklusteam neemt contact op voor een afspraak (binnen enkele weken)
 • Het studentenklusteam komt langs op het afgesproken moment, checkt waar in uw huis de meeste winst te behalen valt en neemt ter plekke energiebesparende maatregelen (ter waarde van maximaal €60) U begint dus meteen met energie en geld besparen!

Ga door naar aanmeldpagina

Huisbezoek energieadviseur

Wilt u graag dat er een energieadviseur  aan huis langs komt om u gedetailleerd te adviseren? Met deze optie krijgt u het tweede uur van een huisbezoek en de organisatiekosten gratis (t.w.v. €90). Dit advies kost u dan nog €60. De adviseur loopt door uw huis en geeft advies op maat: welke maatregelen passen bij uw wensen en woning? Een goede keuze als u specifieke vragen heeft of als u in het algemeen wilt weten wat slimme besparingsstappen zijn voor uw eigen huis.
Dit advies is dus niet volledig gratis maar ervaring leert dat het u uiteindelijk wel veel geld kan besparen! U kunt kiezen tussen de volgende energieadviseurs:

Hanneke Tent
Frans Sweers

Hoe werkt het?

 • Geef aan naar welke energieadviseur uw voorkeur uitgaat. De energieadviseur neemt contact met u op voor een afspraak (binnen enkele weken)
 • De energieadviseur komt langs op het afgesproken moment. U krijgt een persoonlijk advies en kunt al uw vragen stellen.

Ga door naar de aanmeldpagina

90 euro extra korting op Zonnepanelen Zonder Zorgen

HELAAS, DEZE OPTIE IS AL OP!

Er hebben zich al zo veel mensen aangemeld voor deze optie dat het maximaal aantal plekken al is vergeven. U kunt natuurlijk nog steeds meedoen met de actie ‘Zonnepanelen Zonder Zorgen’ www.wageningenduurzaam.nl/zon. Zo weet u zeker dat u zonnepanelen krijgt van een betrouwbare partij voor een scherpe prijs.

 

Hoe werkt het?

 • Kies deze optie in het menu. U krijgt vervolgens een bevestiging van uw keuze. (binnen enkele weken)
 • Vul vervolgens uw gegevens in op www.wageningenduurzaam.nl/zon Vermeld in het opmerkingenveld ‘actie €90 extra korting’ De installateur (Masters in Solar) neemt contact met u op om een afspraak te maken.
 • Deze extra korting geldt alleen voor deelnemers die zich na 3 maart 2020 aanmelden voor de actie Zonnepanelen Zonder Zorgen. Wageningers die eerder via de actie Zonnepanelen Zonder Zorgen zonnepanelen bestelden kunnen een andere keuze maken uit dit menu.

Ga door naar aanmeldpagina

VvE-bezoek energieadviseur

Bent u eigenaar van een appartement in een VvE en bent u benieuwd welke slimme stappen uw VvE kan zetten om energie te besparen? Verzamel ten minste 4 appartementseigenaren uit uw VvE en de energieadviseur komt gratis langs voor een uitgebreid huisbezoek en follow-up. Hoe meer buren er meedoen, hoe langer de tijd de energieadviseur voor u heeft.

 

Hoe werkt het?

 • Verzamel naast uzelf minimaal 3 andere appartementseigenaren uit uw VvE en vermeld ieders naam en adres in het aanmeldformulier.
 • De energieadviseur neemt contact met u op voor een afspraak (binnen enkele weken)
 • De energieadviseur komt langs op het afgesproken moment. U krijgt een advies toegespitst op uw eigen VvE en kunt al uw vragen stellen.
 • Is uw VvE daarna enthousiast geworden? Voor VvE´s  die grote stappen willen zetten zijn er subsidies voor maatwerkbegeleiding beschikbaar.

Ga door naar aanmeldpagina

Energieadvies samen met uw buren

Heeft uw type huis een specifiek probleem dat u deelt met buurhuizen? Hebben jullie dezelfde verduurzamingsvragen? Doe het werk samen en bereik meer!
Verzamel minstens 4 buurtgenoten voor een gericht expertoordeel. Bijvoorbeeld; hoe zijn die lastige dakraampjes beter te isoleren? Hoe komen wij van die vochtige kruipruimtes af? Kunnen onze carports die zonnepanelen wel dragen?

Hoe werkt het?

 • Verzamel naast uzelf minimaal 3 andere huiseigenaren. Vermeld ieders naam en adres in het aanmeldformulier. Hoe meer mensen meedoen, hoe meer tijd jullie gratis gebruik kunnen maken van de energieadviseur.
 • Omschrijf in het aanmeldformulier ook kort jullie vraag.
 • De adviseur komt langs en bespreekt met jullie welke vragen er zijn en wat een geschikt doel is voor jullie huizen.
 • Eén buur treedt op als voorbeeldwoning voor een bepaalde maatregel. De adviseur doet een klein onderzoekje om een vraag te beantwoorden of helpt met het opvragen en beoordelen van offertes van marktpartijen die de maatregel kunnen uitvoeren.
 • In een tweede bijeenkomst worden de ervaringen gedeeld. Geïnteresseerde buren kunnen ook gebruik maken van de offertes, mogelijk met korting bij voldoende animo.
 • De ervaringen worden ook beknopt gedeeld op de website om andere Wageningers te inspireren.

Nog vragen? Bel of mail Robert-Jan Geerts van het Energieloket, 06-24350283 vraag@energieloket-wageningen.nl

Ga door naar aanmeldpagina