Terug naar alle activiteiten

Klimaatcafé Wind en zon voor iedereen

Klimaatcafé Wind en zon voor iedereen

Wanneer

7 juni 2023    
19:30 - 21:30

Locatie

Stationsstraat 32
Wageningen

Landelijke campagne van Grootouders voor het Klimaat “Wind en Zon zijn van ons” over duurzame energie tegen redelijke prijs voor iedereen.

Wanneer: woensdag 7 juni
Waar: Thuis, Wageningen
Tijd: start 19.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur

Voor alle inwoners en kleine bedrijven wil Grootouders voor het Klimaat gelegenheid bieden om te profiteren van duurzame energie en tegen lage kosten. Daarvoor starten zij het initiatief “Wind en Zon zijn van ons”. Kijk voor meer informatie op de website van Grootouders voor het Klimaat.

Programma

Philip Beekman van de Grootouders houdt een inleiding over dit idee. Een  panel van organisaties uit Wageningen kan hierop reageren. En we hopen op een discussie van bezoekers hoe wij allen kunnen bijdragen aan dit idee.

Voor het panel zijn de volgende organisaties uitgenodigd:

  • Vallei energie coöperatie
  • Coöperatie Warmtenet Oost Wageningen
  • Coöperatie Wageningen op Zon
  • Werkgroep Warm NoordWest

Achtergrond van dit initiatief

Duurzame energie is een noodzakelijke eerste levensbehoefte. Ons doel is dat dit voor iedereen tegen een lage prijs beschikbaar is. Mensen met voldoende zonnepanelen op eigen dak kunnen daarmee hun energie behoeften opwekken. Mensen die aangesloten zijn bij een energiecoöperatie delen mee in de opbrengsten van een zonnepark of windmolen.

Hoe kan iedereen meedoen?

Voor alle inwoners en kleine bedrijven in Nederland, wil dit initiatief zeggenschap over de energie krijgen. En gebruik maken van duurzame energie tegen lage kosten. Dat willen we bereiken met het oprichten van een burgercoöperatie die voor iedereen toegankelijk is. Ook gaan we ons in samenwerking met de koepel van energiecoöperaties in Nederland, Energie Samen, inzetten voor aanpassing van wet- en regelgeving.

Iedereen is welkom, iedereen kan meedoen, aanmelden hoeft niet. Kom met je familie of met vrienden langs.