Terug naar alle aanbieders

Foto Frans Sweers en logo Sweers Energie Advies

Sweers Energie Advies

Wie ben ik?

franssweersFrans Sweers is een kritische, onafhankelijke en gecertificeerde energieadviseur in Wageningen. Klantgerichtheid en onafhankelijkheid van de adviezen staat voorop. Het gaat er om dat úw wensen en úw mogelijkheden de toon zetten, en dat niet de toevallige voorraad van uw leverancier bepaalt wat er in uw huis gebeurt, en zeker niet een onderlinge financiële afspraak tussen uw adviseur en een leverancier. De best passende oplossing voor uw woning, uw wooncomfort en uw portemonnee moet helder worden, voordat u zich op een keuze vastlegt.

Op welke manieren kan ik u helpen of adviseren?

  • EnergieCheck
  • Energielabel voor Woningen
  • Maatwerkadvies voor uw woning
  • Ontwerp- en Offerte-analyse; RendementsCheck

EnergieCheck

Na een korte inventarisatie van uw woning, installaties en apparatuur, bekijk ik samen met u, welke maatregelen bij uw woning en uw overige omstandigheden passen, en of u mag verwachten dat die maatregelen zich ook werkelijk binnen een redelijke termijn terugverdienen. Welke maatregelen kunt  u eenvoudig zelf doen en voor welke maatregelen kunt u beter de hulp van een vakman inroepen? Welke maatregelen vullen elkaar goed aan, of heeft de ene maatregel juist meer zin als u een andere maatregel achterwege laat? En misschien heeft het in uw geval ook zin om over een andere energie-leverancier na te denken?

Energielabel voor woningen

energielabelSinds 2008 is het gecertificeerd energielabel verplicht bij het verhuren of verkopen van woningen. Het energie-certificaat bevat behalve de energie-prestatie en het label ook een opsomming van de voor uw woning relevante besparingsmogelijkheden. U krijgt een certificaat dat 10 jaar geldig is. Onderzoek heeft laten zien dat correct gelabelde woningen gemiddeld sneller verkopen en ook tegen een betere prijs, dan zo’n zelfde woning zonder een label. Dat kan u, afhankelijk van het label, zomaar enkele duizenden euro’s op de verkoopprijs schelen. De kosten voor een gecertificeerd energielabel zijn afhankelijk van de grootte van uw woning, maar het kan al vanaf €160 (tot 100 m2 vloeroppervlak).

Maatwerkadviezen

maatwerkadviezenAls u daadwerkelijk de energiehuishouding van uw woning wilt verbeteren, wilt u natuurlijk niet alleen weten welke maatregelen het meeste energie besparen of het comfort verbeteren, maar ook welke maatregelen het beste zijn voor uw portemonnee. Bij een maatwerk-advies kijk ik samen met u naar de benodigde investeringen, te verwachten levensduur, opbrengsten en bijkomende kosten, zoals onderhoud en financiering (uw geld staat dan tenslotte niet meer op de bank). Ook de te verwachten prijsontwikkelingen van energie in de toekomst neem ik in de berekeningen voor u mee, zodat u een reële verwachting krijgt van het rendement van de maatregelen over de gehele levensduur van uw investering.

Ontwerp- en Offerte-analyse; RendementsCheck

Als u al concrete plannen heeft met uw huis of de installaties, kan ik met u doornemen wat de gevolgen voor de energie-huishouding van de plannen zijn, en zo nodig uw plannen (én uw portemonnee) verrijken met rendabele suggesties. Niet omdat u meer moet uitgeven, maar omdat u op termijn geen spijt wilt krijgen van uw keuze. Al te vaak focussen opdrachtgevers, aannemers en installateurs op de directe aanleiding voor de klus (want vooral daarin zijn ze ervaren en deskundig), en op een zo scherp mogelijke offerte, maar verliezen zo de rest van de energiehuishouding even uit het oog. U mist zo onbedoeld kansen voor een betere investering en/of een beter comfort in uw huis. En als u dat wilt, doe ik deze adviesvorm ook op basis van “No Cure, No Pay”.

Is uw interesse gewekt? Neem dan contact op om te bekijken wat ik voor u kan betekenen.

Contactgegevens

logosweers-300x81Sweers Energie Advies
Johan Fabriciuskade 2
6708 SG Wageningen
Telefoon: 06 33 65 72 08
E-mail: Info@SweersEnergieAdvies.com
Of kijk voor meer informatie op de website: www.SweersEnergieAdvies.com