Subsidies en fiscale voordelen

Inwoners

Subsidie elektrische auto

Koopt of leaset u een volledig elektrische personenauto? Dan komt u in aanmerking voor de Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP). Het maakt niet uit of de auto nieuw is of tweedehands.

>> Lees hier meer over de SEPP

 

Gratis laadpaal

Mist u een laadpaal in uw buurt? Hier kunt u gratis een openbare laadpaal aanvragen.

>> Lees meer over het aanvragen van een laadpaal

 

Ondernemers

Subsidie elektrische bedrijfsauto

Bent u ondernemer en koopt of leaset u een nieuwe emissieloze bedrijfsauto? Kijk dan eens naar de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA).

>> Lees meer over de SEBA 

 

Subsidie elektrische vrachtwagen

Voor elektrische vrachtwagens is een aanschafsubsidie beschikbaar. De zogeheten AanZET-subsidie kan, in combinatie met de MIA-regeling (zie hieronder), een kostenbesparing opleveren van 40 en 60 procent op de meerkosten (hogere aanschafprijs) van een elektrische vrachtwagen. De hoogte van de subsidie hangt af van de grootte van de onderneming.

>> Lees meer over de AanZET

 

Subsidie haalbaarheidsstudie duurzaam goederenvervoer

Wilt u onderzoek doen naar (multimodaal) duurzaam goederenvervoer? De Provincie Gelderland subsidieert tot 50% van de kosten.

>> Lees meer over subsidie voor een haalbaarheidsstudie

 

Investeringsaftrek elektrisch rijden en laden

Via de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) profiteert u van een investeringsaftrek voor milieuvriendelijke technieken. Onder die technieken vallen ook elektrisch rijden en laden.

>> Lees meer over de MIA en VAMIL