Om je huis

Op deze pagina lees je hoe je je tuin groener kunt maken, en hoe de gemeente je daarbij helpt. Zo maak je van je tuin een plek die fijn is voor jezelf én voor vlinders, vogels en andere dieren. Een tuin die lekker koel blijft in de zomer en waar regenwater in de bodem kan zakken.

Tuin vergroenen

Een groene tuin zorgt voor verkoeling en minder wateroverlast. En het is een fijne plek voor dieren, vogels en insecten. Ontdek hoe jij jouw tuin kunt vergroenen en hoe de gemeente je daarbij helpt.

Groendak

Een groen dak is bedekt met planten, zoals sedum, mos of gras. Het heeft veel voordelen. Het vangt bijvoorbeeld water op, biedt voedsel voor insecten en werkt verkoelend in de zomer.

Geveltuin

Geveltuintjes hebben veel voordelen en fleuren straten en buurten op. Ontdek hoe je in zes simpele stappen zelf een geveltuin aanlegt.

Regenwater afkoppelen

Afkoppelen betekent dat het regenwater van je dak niet meer direct in het riool verdwijnt. Het water dat je opvangt, kun je bijvoorbeeld gebruiken voor het sproeien van je tuin.

Subsidies

Wil je een tuin, dak of gevel groener maken? Of wil je regenwater afkoppelen? Gemeente Wageningen geeft subsidie. Dus kom in actie en doe een online aanvraag!

Aanhanger lenen

Ga jij je tuin vergroenen? En heb je geen vervoer om tegels, zand en grind af te voeren? Je kunt hiervoor een gratis aanhanger lenen.

Niet genoeg aan je tuin? Buurtgroen!

Vind je het leuk om te tuinieren? En wil je samen met buren je buurt opfleuren? Maak je buurt groener en gezelliger met buurtgroen.

Vragen

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het ons weten!