De gemeente

Samen met groene organisaties en betrokken Wageningers werkt de gemeente aan een groene stad. Daarin genieten inwoners van het prachtige landschap en de wilde dieren en planten. Ook nodigen we bewoners uit om zelf plannen te maken voor een nog groenere stad.

Natuurvriendelijk maaien

Natuurvriendelijk maaien betekent dat er bij het maaien rekening wordt gehouden met planten en dieren. Zo ontstaan er kleurrijke en levendige bermen.

Samenwerking met groene organisaties

Samen met groene organisaties en inwoners werkt de gemeente aan een groenere stad. Een stad waarin iedereen kan genieten van het prachtige landschap en de biodiversiteit.

Melding doen over de openbare ruimte

Zie je buiten op straat iets dat kapot of vies is, of voor een onveilige situatie zorgt? Geef dit door aan de gemeente. Zo houden we de openbare ruimte schoon en veilig voor iedereen.

Groenbeleidsplan

Met groenbeleid werken we aan een gezonde, groene en aantrekkelijke woonomgeving voor ons allemaal. Samen met de stad maakten we daarvoor plannen. Die vind je in het Groenbeleidsplan.

Buitengebied

Op de punt van de Veluwe, tegen het riviergebied en met zelfs wat veengronden in buurt. Wageningen ligt op een bijzondere locatie met mooie landschappen in het buitengebied.