Terug naar alle voorbeelden

Mahan van Food of Cultures op de elektrische bezorgfiets

Food of Cultures bezorgt met elektrische bakfiets

De familie Eslami van cateringbedrijf Food of Cultures vindt duurzaam ondernemen heel belangrijk. Sinds twee jaar bezorgt ze maaltijden per elektrische bakfiets.    

Mahan Eslami runt samen met haar ouders wereldkeukenrestaurant en cateringbedrijf Food of Cultures in Wageningen. “Voorheen brachten we onze maaltijden rond met een bestelbus. Maar we denken altijd na over nieuwe duurzame oplossingen. Zo kwamen we op het idee om een cargobike aan te schaffen. Dat bleek een schot in de roos. Zeker binnen Wageningen zijn we vaak sneller dan met de auto. En we kunnen voor 50 personen aan maaltijden meenemen op onze fiets.”

Steentje bijdragen

Food of Cultures wil in de nabije toekomst ook een elektrische auto aanschaffen voor de langere afstanden. “Het is goedkoper en beter voor het milieu. Onze klanten waarderen ook enorm dat we duurzaam ondernemen”, aldus Mahan. “De gemeente Wageningen wil in 2030 klimaatneutraal zijn. Wij dragen daar heel graag ons steentje aan bij. Voor zo’n mooi doel moeten we eigenlijk allemaal onze verantwoordelijkheid nemen.”

Over Food of Cultures

De familie Eslami kwam in de jaren negentig vanuit Iran naar Nederland. Food of Cultures is een duurzaam en sociaal bedrijf. Food of Cultures investeert in energiebesparende kookapparatuur en duurzame LED-verlichting. Er werken vrouwen met een migratieachtergrond die moeilijker een baan kunnen vinden. Zij worden opgeleid tot horecaprofessional. Klanten kunnen bij hun bestelling doneren aan de Voedselbank en het AZC. Food of Cultures doet zelf ook een donatie.