Terug naar alle voorbeelden

Groep mensen in auto

Elektrische buurtdeelauto

In Wageningen zijn er eind 2021 twee voorbeelden van buurtdeelauto’s: in de Benedenbuurt en op de Veerstraat. Een deelauto moedigt buurtbewoners aan om hun (tweede) auto weg te doen. En als de deelauto dan ook nog een elektrische auto is, is het nóg duurzamer.

De elektrische buurtdeelauto’s zijn van Auto Versteeg Buurman. Die blijft de eigenaar en onderhoudt de auto. De buren gebruiken de app Goodmoovs om de auto te reserveren en betalen.

Beide deelauto’s zijn echte buurtinitiatieven, en staan open voor andere buren. Als er veel deelnemers zijn en de auto te vaak bezet is, komt er gewoon nog een auto bij. Wil je op de hoogte worden gehouden van uitbreiding in jouw wijk? Stuur een bericht naar de initiatiefnemers. De contactgegevens staan onderaan de pagina.

Positieve ervaring

Lex Bouwman, bewoner van de Benedenbuurt, verkocht zijn auto en maakt nu regelmatig gebruik van de elektrische deelauto op de Kamperfoelielaan. Lex: ‘Via de app van Goodmoovs reserveer je gemakkelijk de auto, zet je hem aan een laadpaal en betaal je voor de gemaakte kilometers: ontzettend handig!’

Eerste 100 km gratis

Nieuwe gebruikers krijgen de eerste 100 kilometer gratis, gesponsord door de gemeente Wageningen!

Particulier én zakelijk

Zowel particulieren als ondernemers kunnen de deelauto’s gebruiken. In de app kun je aangeven of het om een zakelijke of privérit gaat. Zakelijke ritten worden zo gefactureerd dat je ze direct kan invoeren in je boekhouding, of kunt declareren bij je werkgever.

Gratis proefrit

Het is natuurlijk wel even wennen, van een eigen auto naar een elektrische deelauto. Het reserveren en betalen per app. Het openen van de auto, ook met een app. Het los- en aankoppelen van de laadkabel. Het rijden in een elektrische auto (makkelijker maar wel anders). Tijdens een proefrit kunt u  al die dingen in de praktijk zelf ervaren en wordt u  snel wegwijs. Daarbij kunt u tijdens de proefrit alle vragen stellen die u misschien nog hebt.

Wilt u een gratis proefrit? Neem dan gerust contact op met de initiatiefnemers.

Contact

Wil je deelnemen in een van deze deelauto’s? Wil je een gratis proefrit maken? Of wilt je in jouw eigen buurt een elektrische buurtdeelauto? Neem contact op met één van de initiatiefnemers. Zij geven graag informatie of helpen u verder!