Mahan van Food of Cultures op de elektrische bezorgfiets

Food of Cultures bezorgt met elektrische bakfiets

Duurzaam ondernemen en maatschappelijke betrokkenheid staan bij Mahan Eslami en haar familiebedrijf hoog in het vaandel. Samen met haar ouders heeft ze wereldkeukenrestaurant en cateringbedrijf Food of Cultures in Wageningen op de kaart gezet. De familie Eslami kwam in de jaren negentig vanuit Iran naar Nederland. Nu bieden ze binnen Food of Cultures vrouwen met een migratieachtergrond en een zekere afstand tot de arbeidsmarkt de kans om zich te ontplooien tot horecaprofessionals. Daarnaast bieden ze met hun maaltijdservice klanten de mogelijkheid om bij hun bestelling ook maaltijden te doneren aan de Voedselbank en het AZC, zoals Food of Cultures dat zelf ook doet.

Bezorgen met de elektrische cargo bike

Naast hun maatschappelijke rol binnen de gemeente denkt Food of Cultures ook heel bewust na over duurzaam ondernemen. Niet alleen door te investeren in energiebesparende kookapparatuur en duurzame LED-verlichting. “We maken sinds twee jaar gebruik van een elektrische cargo bike”, vertelt Mahan. “Voorheen brachten we onze maaltijden, zoals naar de WUR, rond met een bestelbus, maar als Food of Cultures denken we altijd na over innoverende duurzame investeringen en oplossingen. Zo kwamen we op het idee om een cargo bike aan te schaffen. Dat bleek een schot in de roos. Zeker binnen Wageningen zijn we vaak nog sneller dan met de auto en we kunnen voor 50 personen aan maaltijden meenemen op onze fiets.”

Duurzaam ondernemen

Food of Cultures wil in de nabije toekomst ook een elektrische auto aanschaffen voor de langere afstanden. “Als ondernemer heb je daar minder kosten aan en je dient een gemeenschappelijk doel door het milieu niet te belasten. We merken ook aan onze klanten dat ze het enorm waarderen dat we duurzaam ondernemen”, aldus Mahan. “De cargo bike is een bijzondere verschijning en we merken dat andere mensen belangstelling tonen voor waar we voor staan. Het doel is om de gemeente Wageningen in 2030 klimaatneutraal te maken en wij dragen daar heel graag ons steentje aan bij. Als we zo’n mooi doel stellen moeten we eigenlijk ook allemaal onze verantwoordelijkheid nemen.”