Groep mensen in auto

Elektrische buurtdeelauto

In Wageningen rijden (begin 2022) twee duurzame deelauto’s rond: in de Benedenbuurt en op de Veerstraat. Een deelauto stimuleert de deelnemers om hun (tweede) auto de deur uit te doen. En als het dan ook nog een elektrische auto is, is het nóg duurzamer.

Het zijn nieuwe en representatieve elektrische auto’s. Ze zijn beschikbaar gesteld door Auto Versteeg Buurman, die ook zorgt voor het onderhoud. De auto’s worden ook regelmatig schoongemaakt.  De administratie eromheen, zoals reservering en betaling, wordt geregeld via de app van Goodmoovs.

Beide deelauto’s zijn echte buurtinitiatieven, en staan open voor andere buren. Als er veel deelnemers zijn en de auto te vaak bezet is, komt er gewoon nog een auto bij. Wil je op de hoogte gehouden worden van uitbreiding in jouw wijk? Stuur een berichtje naar de initiatiefnemers! De contactgegevens vind je onderaan de pagina.

Positieve ervaring

Lex Bouwman, bewoner van de Benedenbuurt, verkocht zijn auto en maakt nu regelmatig gebruik van de elektrische deelauto op de Kamperfoelielaan. Lex: ‘Via de app van Goodmoovs reserveer je gemakkelijk de auto, zet je hem aan een laadpaal en betaal je voor de gemaakte kilometers: ontzettend handig!’

 

 

Eerste 100 km gratis

Nieuwe gebruikers krijgen de eerste 100 km gratis, gesponsord door de gemeente Wageningen!

Particulier én zakelijk

Zowel particulieren als ondernemers kunnen de deelauto’s gebruiken. In de app kun je aangeven of het om een zakelijke of privérit gaat. Zakelijke ritten worden zo gefactureerd dat je ze direct kan invoeren in je boekhouding, of kunt declareren bij je werkgever.

Gratis proefrit

Het is natuurlijk wel even wennen, van een eigen auto naar een elektrische deelauto. Het reserveren en betalen per app. Het openen van de auto, ook met een app. Het los- en aankoppelen van de laadkabel. Het rijden in een elektrische auto (makkelijker maar wel anders). Tijdens een proefrit kun je al die dingen in de praktijk zelf ervaren en word je snel wegwijs. Daarbij kun je tijdens de proefrit alle vragen stellen die je misschien nog hebt.

Wil je een gratis proefrit? Neem dan gerust contact op met de initiatiefnemers. De contactgegevens vind je hieronder.

Contact

Wilt u deelnemen in een van deze deelauto’s? Wilt u een gratis proefrit maken? Of wilt u in uw eigen buurt een elektrische buurtdeelauto? Neem contact op met één van de initiatiefnemers. Zij geven graag informatie of helpen u verder!