Voor ondernemers: e-bakfiets

Met een elektrische bakfiets voor je lokale transport, heb je drie keer winst: fietsen is gezonder, een elektrische bakfiets is schoner en ook nog eens goedkoper dan een bestelbus op brandstof.

Wil je jouw mobiliteit volledig duurzaam, dan kun je de bakfiets nog aanvullen met een elektrische bestelbus of e-scooter.

Voorbeelden van elektrische bakfietsen

Binnen de stad is een elektrische bakfiets vaak (vooral in de spits!) veel sneller dan met de auto. Er zijn al veel voorbeelden van elektrische bakfietsen voor zakelijk gebruik, met een (gekoelde) bak voor vracht. Er zijn tweewielers (wendbaarder) en driewielers (geschikter voor een zware lading). Er is zelfs een bakfiets waar een europallet op kan. Een andere mogelijkheid is de fietsaanhanger met ondersteuning. Deze kan gewoon achter de eigen fiets, zelfs als dit geen elektrische fiets is.

In Wageningen werken al diverse ondernemers met een elektrische bakfiets of aanhanger. Bijvoorbeeld:

  • Food of Cultures
  • Stadsbrouwerij Wageningen
  • Afvalcollectief

Advies

Wil je advies over elektrisch vervoer in het algemeen, of specifiek over de elektrische bakfiets? De gemeente Wageningen maakt ondernemers graag enthousiast voor duurzaam vervoer en werkt daarom samen met Toro E-mobilita. Zij maken tegen een gereduceerd tarief een plan van aanpak en een kostenberekening voor je. Neem contact op met Robin Smale (Gemeente Wageningen, robin.smale@wageningen.nl) of Flip Oude Weernink (Toro E-Mobilita, flip@toro-emobilita.nl). Ook voor algemene vragen kun je terecht bij Robin Smale.