Eten van dichtbij: je hele maal lokaal!

Een lokaal Wagenings maal? Geen probleem! In Wageningen kun je (bijna) je hele maaltijd samenstellen met duurzame, lokale producten. Zuivel, groenten, fruit, vlees, brood, bier, wijn, het wordt allemaal geproduceerd en verwerkt in en rond Wageningen.

Op deze kaart vindt u een overzicht van alle producenten, verkooppunten, restaurants en cateraars uit onze buurt voor een lekker lokaal maal. Wat hen bindt is de zorg voor mens, milieu en dierenwelzijn. Zij werken samen om de afzet en zichtbaarheid van duurzame lokale producten in de eigen regio te vergroten. Ze staan bijvoorbeeld met regelmaat op een duurzame streekmarkt onder de noemer 'Wageningen Eet Duurzaam'.

Onder de kaart staat een lijst met al deze aanbieders. Maak een fijn fietstochtje naar een boerderijwinkel, oogst uw eigen groente, laat het thuisbezorgen, neem deel aan een van de activiteiten uit de agenda of ga uit eten bij een van de restaurants die met lokale, verse producten werken. Wilt u meer weten? Lees de portretten van de lokale aanbieders!

Legenda

Producent

Winkel/bezorgservice

Restaurant/cateraar

Diversen

Filter op