Eten van dichtbij: je hele maal lokaal!

De gemeente Wageningen wil de samenwerking van duurzame producenten uit de regio ondersteunen bij verdere verduurzaming en inwoners helpen om deze producten beter te vinden.

Op deze kaart vindt u een overzicht van alle producenten, verkooppunten, restaurants en cateraars uit onze buurt voor een lekker lokaal maal. Wat hen bindt is de zorg voor mens, milieu en dierenwelzijn. Zij werken samen in de vereniging StreekWaar om de afzet en zichtbaarheid van duurzame lokale producten in de eigen regio te vergroten. Ze staan bijvoorbeeld elke zaterdag op de Duurzame Streekmarkt op het Salverdaplein. Ook kun je als inwoners online je boodschappen bestellen bij StreekWaar.

Onder de kaart staat een lijst met al deze aanbieders. Bezoek de markt, maak een fijn fietstochtje naar een boerderijwinkel, oogst uw eigen groente, bestel uw boodschappen online, neem deel aan een van de activiteiten uit de agenda of haal de producten uit de omgeving bij De Gieterij, Vreemde Streken of Kado Lokaal. Wilt u meer weten? Lees de portretten van de lokale aanbieders!

Legenda

Producent

Winkel/bezorgservice

Restaurant/cateraar

Diversen

Filter op