Ga je nog op vakantie? Tips om voor vertrek geen voedsel te verspillen.

We zetten wat tips voor je op een rij.

Zorg ervoor dat je de koelkast en fruitschaal op tijd leegmaakt. Daarmee kan je veel voedselverspilling voorkomen. Toch nog eten over?

  1. Check ruim vóór vertrek wat er nog ligt in je koelkast, voorraadkast en op de fruitschaal.
  2. Maak een week voor vertrek een planning: wat eet je wanneer op? Kook je koelkast leeg!
  3. Vries eten dat over is in. Heb je bijvoorbeeld groente over? Kook het kort (blancheren) en plaats het in een bakje in de vriezer.
  4. Maak een ‘laatste’ maaltijd van restjes die je nog in huis hebt (zoals soep, roerbakgerecht, salade of omelet).
  5. Geef eten dat overblijft aan buren, familie of vrienden.

Wist je dat we in Nederland een kwart van al ons eten nooit eten? Al dat eten wordt verbouwd, verwerkt, vervoerd, gekoeld en warm gemaakt. We stoppen er veel energie in. Energie die de aarde opwarmt. Dus best belangrijk dat we zo min mogelijk eten verspillen.

Kijk voor meer tips op de website www.samentegenvoedselverspilling.nl