Waarom Wageningen Duurzaam?

We kunnen er niet meer omheen de klimaatverandering is bezig. En daar heeft de hele wereld last van. Ook in Wageningen zien we dat de zomers droger en heter zijn. En dat heftige regenbuien tot overlast kunnen zorgen. Het aantal planten, bomen, schimmels, diersoorten (biodiversiteit) neemt af door deze klimaatverandering. De afname hiervan kan een bedreiging zijn voor het leven op aarde, ook voor de mens.

De wereld heeft afgesproken om de klimaatverandering verder tegen te gaan. Fossiele energie (uit kolen, olie of gas) is niet goed voor het klimaat en daar wil Nederland dan ook zo snel mogelijk van af. Dat vraagt inzet van ons allemaal, we kunnen allemaal stappen zetten om een leefbare wereld achter te laten voor onze kinderen en kleinkinderen.

Wat kun je op deze website/dit platform lezen?

De site is een verzameling van websites waar Wageningers per thema tips, adviezen en inspiratie kunnen vinden. Natuurlijk horen we graag wat jouw ervaringen zijn. Die kunnen we met elkaar delen zoals:

  • Hoe bespaar je energie, hoe houd je de energierekening laag?
  • Hoe wek je schone energie op?
  • Hoe vergroen je je tuin, zodat je huis en tuin ook koeler zijn in de zomer?
  • Hoe kun je meer plantaardig en minder vlees eten?
  • Hoe kun je auto’s met elkaar delen?
  • Hoe kunnen bedrijven hun panden met hulp van de gemeente verduurzamen?

We doen al heel veel in Wageningen. We zijn koploper met een aantal projecten waar we heel trots op zijn. Samen kunnen we ervoor zorgen dat het prettig leven blijft in Wageningen en in de wereld. Doe mee waar je hart ligt of waar je het verschil kunt maken.

Erik-Jan Bijleveld

Wethouder Duurzaamheid en Klimaat, Landschap en Groen, Mobiliteit