Uitnodiging klimaatcafé: Biodiversiteit in je omgeving

Maandag 17 juni 2024; van 19:30 tot 21:30 in Thuis Wageningen

Dit jaar organiseert Wageningen University & Research voor de 4e keer de Biodiversity Challenge. Het evenement groeide uit van een weekend tot twee maanden. In die periode gaan medewerkers en studenten met loepjes en smartphones op pad om soorten te identificeren. Dat wordt de Bioblitz genoemd. Het draait niet alleen om het aantal soorten, maar vooral de verwondering over de natuur. Dat is hard nodig nu de biodiversiteit zo snel achteruit gaat.

Dit jaar is er samenwerking opgezocht met de gemeente Wageningen, om samen met inwoners van Wageningen te kijken naar de biodiversiteit in hun directe omgeving. Het zoekgebied is daarbij uitgebreid naar bebouwde kom van Wageningen. ‘De Biodiversity Challenge verbindt mensen met elkaar en vormt zo ook een verbinding tussen de stad en WUR’, zegt Marieke Dijkstra, beleidsmedewerker Groen en Klimaatadaptatie bij de gemeente Wageningen.

Verwondering en bewustzijn over biodiversiteit in de stad

Dit klimaatcafé gaat over de relatie tussen klimaatverandering en biodiversiteit, beiden bewegen de verkeerde kant op en dat is niet toevallig. Na een korte inleiding over de relatie tussen klimaat en biodiversiteit horen we wat eerste resultaten over de Bioblitz in de stad. Daarna zal Arnold van Vliet spreken over biodiversiteit in de stad, en de waarde en het belang daarvan. Vervolgens zal Marieke Dijkstra vertellen wat de gemeente zoal doet aan het behoud of de versterking van biodiversiteit in Wageningen. Na de pauze gaan we met elkaar in gesprek over wat u zelf zou willen en kunnen doen. We kijken daarbij ook naar welke rol de gemeente en de WUR daarbij zouden kunnen of moeten spelen.

Meer informatie

Meer informatie over het programma van de Biodiversity Challenge 2024? Kijk dan op de website. Iedereen is welkom, en aanmelden is niet nodig. De toegang is gratis.