Gemeente helpt winkels en horeca met lagere energiekosten

De gemeente Wageningen ondersteunt je deze winter bij het verlagen van de energiekosten. Hoe? Je krijgt een adviesgesprek met een energieadviseur en energiebesparende producten t.w.v. € 500,. Een ervaren klusser van de Tochtbusters brengt deze direct aan. Dit kost je niets. 

Kennismakingsgesprek

Je krijgt eerst een kennismakingsgesprek met een energieadviseur en een ‘Tochtbuster’. Het gesprek duurt ongeveer een uur. De Tochtbuster kijkt samen met jou welke werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden. Het gaat hierbij om eenvoudige energiebesparende maatregelen zoals tochtstrips, deurdrangers, LED-verlichting of een infraroodpaneel, met een waarde van maximaal € 500,-.

De energieadviseur kijkt naar de energierekening en geeft je handige tips mee om deze direct te verlagen. Ook wordt er gekeken welke stappen je eventueel nog meer kunt nemen. Dit kan bijvoorbeeld door zonnepanelen te installeren, handiger om te gaan met koeling en/of verwarming of beter te isoleren met dubbel glas. Wil je de komende winter bijvoorbeeld hulp bij het opvragen van offertes of meer informatie over subsidiemogelijkheden en financiering? Hiermee kunnen wij jou ook helpen.

Tweede afspraak

Na het kennismakingsgesprek worden de materialen besteld. Dit kan enkele weken duren. Zodra deze materialen binnen zijn wordt er een nieuwe afspraak met jou gemaakt door het klusteam van de Tochtbusters. Zij gaan de energiebesparende producten en materialen aanbrengen.

Kosten

De gemeente betaalt alle kosten voor het advies en voor het aanbrengen en installeren van de € 500,- aan producten.

Aanmelden

De actie loopt tot 30 april 2024. Let op: er is ruimte voor ongeveer honderd ondernemers. Heb je vragen? Neem dan contact op met het Energieloket van Wageningen via 0317 49 28 01 of e-mail naar jacqueline.oosterwijk@wageningen.nl. Aanmelden kan hieronder:

Naam(Vereist)
Adres