Man en vrouw houden bordjes vast met de tekst: Natuurlijk zijn wij open. De deur is alleen dicht om energie te besparen.

Wageningse winkels houden ‘s winters de deuren dicht

Vanaf 15 november stuurt de gemeente net als voorgaande jaren, een team studenten langs de winkels. Zij brengen de actie ‘Dit doet de deur dicht’ nog een keer warm onder de aandacht. En aan nieuwe detaillisten vragen de studenten of ze mee willen doen.

Inmiddels zijn winkelende inwoners van Wageningen eraan gewend. Een dichte winkeldeur wil niet zeggen dat de winkel dicht is. Het bordje op de deur maakt snel duidelijk dat de winkel open is en dat deze winkelondernemer slim bezig is en zo bespaart op energie, geld en klimaat. Dat is goed voor het klimaat en de winkelier! En het winkelt een stuk rustiger voor de klant. Het is heel gewoon geworden. Net als we het heel gewoon vinden dat er deuren voor de koeling van de supermarkten zijn gekomen.

Meedoen?

Meedoen is eenvoudig: Sluit in het stookseizoen je deur en laat jouw klanten met het bordje ‘Natuurlijk zijn wij open’ zien dat je onderneming open is. Het bordje is gratis en krijg je van de gemeente. Als je een airco hebt, kan het bordje ook ’s zomers goed van pas komen!

Heb je de studenten gemist? Vraag het bordje (ter waarde van 20 euro) zelf aan via info@wageningencentrum.nl

Deze actie is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Wageningen, Wageningen Werkt Duurzaam en Stichting Ondernemersfonds Wageningen (SOW).