Regelingen van het Rijk

SDE++ Subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie

Wil je grootschalig duurzame (hernieuwbare) energie produceren? Of CO2-verminderende technieken toepassen? Dan kun je subsidie aanvragen vanuit de Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++). Deze regeling is voor bedrijven en non-profitorganisaties. SDE++ is een langlopende exploitatiesubsidie.

Je kunt bijvoorbeeld subsidie aanvragen voor een grootschalige warmtepomp voor de verwarming van een pand, een zonnepaneelsysteem op een dak of een systeem voor het afvangen van CO2 in de glastuinbouw. Voor kleinere projecten biedt de rijksoverheid andere regelingen.

ISDE – Investeringssubsidie Duurzame Energie en energiebesparing voor zakelijke gebruikers

Verduurzaam je productieproces, gebouw of te verhuren woning met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor zakelijke gebruikers. Dat kan met een (hybride) warmtepomp en een zonneboiler. Zakelijke gebruikers zijn bedrijven, woningcorporaties, verenigingen, VVE’s, overheden en particuliere verhuurders. Bedrijven kunnen ook subsidie krijgen voor zonnepanelen of een kleinschalige windturbine.

Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA)

Ben je ondernemer en koop of financial-lease je een nieuwe, volledig emissieloze bedrijfsauto voor het vervoer van goederen? Dan kun je een aanvraag doen voor de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA). Bij operationele lease kan je leasemaatschappij deze subsidie aanvragen. Deze regeling geldt alleen voor bedrijfsauto’s die zijn ontworpen en gebouwd voor het vervoer van goederen (voertuigcategorie N1 of N2 tot een maximum gewicht van 4250 kilogram).

DUMAVA – Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed

Ben je eigenaar van maatschappelijk vastgoed? Of houd je je bezig met het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed? Zoals scholen, overheidsgebouwen, zorginstellingen of rijksmonumenten? De nieuwe Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) komt eigenaren van bestaand maatschappelijk vastgoed tegemoet in de kosten om te verduurzamen.