Ondernemers delen tips & tricks over energiebesparing en verduurzaming pand

Wil je als bedrijf ook besparen op jouw energiekosten? En ben je benieuwd hoe je dit voor elkaar krijgt? Tijdens de Duurzame Bedrijven Dagen van 16 tot en met 30 november 2023 openen duurzame bedrijven in gemeente Wageningen hun deuren. Geïnteresseerde ondernemers kunnen op de koffie komen. Tijdens een rondleiding vertelt het bedrijf hoe het hen is gelukt om hun energierekening te verlagen en hoe ze hun pand hebben verduurzaamd. Aanmelden voor een bezoek kan op de website van de Nationale Duurzame Bedrijven Route.


Voor ondernemers kan het een uitdaging zijn om de energierekening van hun bedrijfspand te verlagen. Het doel van de Duurzame Bedrijven Dagen is om ondernemers met elkaar in contact te brengen. Zodat ze kennis en ervaringen kunnen uitwisselen.

Koffie en rondleiding

Met een kop koffie, een goed gesprek of een kleine rondleiding door het gastbedrijf komt op tafel hoe een collega-ondernemer het verduurzamen van zijn pand heeft aangepakt. Zo kunnen ondernemers die plannen hebben goed voorbereid aan de slag.

Wethouder duurzaamheid Erik-Jan Bijleveld: “Geweldig dat voor deze eerste editie al 7 bedrijven hun deuren open zetten. Ik hoop dat ondernemers gebruik maken van deze kans om op een makkelijke manier van collega ondernemers te horen hoe ze het kunnen aanpakken. Bedrijven kunnen zo hun kosten naar beneden brengen door op energie te bezuinigen.”

Wageningse voorbeelden

Onderwerpen die aan bod komen zijn heel divers. Zoals kleine energiebesparende maatregelen, de inzet van een bedrijfsbakfiets, waterbesparende maatregelen, wand- en of vloerisolatie en ledlampen als zuinige verlichting. Op de website staan per bedrijf de maatregelen die bedrijven genomen hebben. Ondernemers kunnen op de website kiezen waar ze de meeste interesse in hebben en zich aanmelden.

Aanmelden?

Meer informatie over de bedrijven die meedoen, duurzame maatregelen, openingstijden en het aanmelden voor een bezoek is te vinden op de website van platform duurzame bedrijven.