Gemeente helpt winkels en horeca met lagere energiekosten

De energiekosten zullen deze winter opnieuw stijgen. Daarom biedt de gemeente Wageningen kosteloze hulp aan winkels en horecagelegenheden om hun energierekeningen te verlagen. Ondernemers kunnen zich aanmelden voor een bezoek van een energieadviseur en een ‘Tochtbuster’. Zij zullen eenvoudige maatregelen uitvoeren, zoals het plaatsen van tochtstrips, deurdrangers, LED-verlichting of een infraroodpaneel, tot een waarde van maximaal € 500,-.

Ondernemers verder helpen

Het doel is om deze winter ondernemers zoveel mogelijk direct te helpen met het aanbrengen van energiebesparende maatregelen. De Tochtbusters zullen kosteloos producten ter waarde van € 500,- aanbrengen. Daarnaast biedt de energieadviseur inzicht en ondersteuning bij ingewikkeldere en duurdere maatregelen, zoals energieopwekking (zoals zonnepanelen) of isolatie (zoals dubbel glas).

Tochtbusters

Tochtbusters is een initiatief van de gemeente Wageningen. De werkzaamheden worden uitgevoerd door een ervaren team van Wageningse klussers. Sinds 2020 hebben ze al honderden huishoudens in Wageningen geholpen met praktische tips en materialen om blijvend te besparen op de energierekening. Nu zetten zij zich ook in voor kleine MKB-bedrijven en maatschappelijke instellingen.

Aanmelden

Deze actie loopt tot en met 30 april 2024. Ondernemers kunnen zich aanmelden via www.wageningenduurzaam.nl/tochtbusters. Er is ruimte voor honderd deelnemers. Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen met het Energieloket: 0317 49 28 01.