co2-tekst afgebeeld op groen landschap

Enquête: klimaatneutraal worden met ‘koolstofboeren’

Werk je bij een milieubewuste organisatie of bedrijf? En zoekt je organisatie naar manieren om je eigen CO2-uitstoot naar 0 terug te brengen? Wellicht is het ondersteunen van ‘carbon farming’ een interessante optie. Daarnaar wordt nu onderzoek gedaan in Gelderland. Help je dit onderzoek door een korte enquête in te vullen?

Er loopt momenteel in Gelderland een onderzoek naar het marktpotentieel van carbon farming (‘koolstofboeren’). LTO en ESTI voeren dit uit in opdracht van de provincie. Carbon farming betekent dat boeren anders gaan werken, waardoor ze meer CO2 vastleggen in hun bodem. Daardoor komen er minder schadelijke broeikasgassen in de lucht, maar het zorgt ook voor een gezonde bodem. En dat draagt weer bij aan andere belangrijke vraagstukken zoals klimaataanpassing, waterberging, stikstofuitstoot en biodiversiteit.

Zijn milieubewuste organisaties en bedrijven bereid om Gelderse boeren hierin te ondersteunen? En zo ja: waarom, en onder welke voorwaarden? Dat willen de onderzoekers graag weten. Je kunt het onderzoek helpen door een heel korte enquête in te vullen (circa 5 minuten). Als je in de enquête aangeeft dat je meer wil weten, kun je ook uitgebreid in gesprek gaan met de onderzoekers. Ze nemen dan zo snel mogelijk contact op.

Geïnteresseerd? Aarzel dan niet om de enquête in te vullen! Hoe meer deelnemers, hoe sterker het onderzoek wordt en hoe beter de Gelderse boeren verder kunnen worden geholpen.

Kijk voor meer informatie op de website over het carbon farming-onderzoek.