Ondersteuningspakket voor ondernemers

Als je energie wilt besparen of opwekken, hoe vind je dan de juiste informatie en een betrouwbare uitvoerder? En hoe kun je het financieren? Vraag het een Wageningse expert!

Het Wagenings Ondernemers Contact (WOC) biedt, samen met de gemeente, een ondersteuningspakket voor ondernemers:

1. Vraag een gratis energie-adviesgesprek aan van 1 uur met een energieadviseur die langskomt op je locatie. Je kunt vragen stellen, je ambities delen en je krijgt direct advies over energiebesparende maatregelen, duurzaam opwekken, en over subsidies en financiering. Er zijn 100 gratis adviesgesprekken beschikbaar voor 2022 en 2023. Meld je aan voor een energie-adviesgesprek via het contactformulier energieadviseur.

2. Beslis aansluitend op het energie-adviesgesprek of je voor een ondersteuningstraject in aanmerking wilt komen. Op dit traject krijg je 50% subsidie (maximaal € 1000). Als je precies wilt weten hoeveel een energiebesparende maatregel aan kostenbesparing oplevert, hoeveel de investering kost en hoe je deze kunt financieren, dan is het nodig om een vervolgadvies aan te vragen. Je krijgt ook advies over de strategische keuze, welke maatregel je het best als eerste kunt nemen en welke in de loop van de tijd om zo door de jaren heen energieneutraal te worden. De wetgeving wordt immers steeds strenger en de energiekosten steeds hoger. Ook krijg je ondersteuning bij de keuze voor een leverancier of uitvoerder, en bij het beoordelen van offertes.

Voor informatie en vragen kun je contact opnemen met Roy Ellenbroek via roy.ellenbroek@wageningen.nl of 06 54 69 68 93.

Lid zijn van het WOC is niet nodig. Je moet wel de intentie hebben om binnen een half jaar een plan van aanpak op te stellen, en de maatregelen met een terugverdientijd korter dan 5 jaar, binnen 3 jaar uit te voeren. Daarvoor teken je een verklaring.