Logo Dag tegen gas

Dag Tegen Gas

Zondag 27 maart is de eerste landelijke Dag Tegen Gas. Ook u kunt meedoen. Zoveel mogelijk huishoudens, bedrijven, organisaties en wie dan ook wordt gevraagd om hun energieverbruik die dag te verminderen. Zoveel als men maar kan.

Dag Tegen Gas is in de eerste plaats een steunbetuiging voor Oekraïne. Door ons gebruik van gas en elektriciteit gaat er nu nog veel geld richting Rusland. Daarnaast heeft de actie als doel ons er nog eens extra bewust van te maken hoeveel fossiele energie we nog altijd gebruiken in ons dagelijks leven.

In verschillende gemeenten starten inmiddels wijkinitiatieven. Op de website van Dag Tegen Gas staan tips voor energie verminderen, zowel voor inwoners, als bedrijven en gemeenten. Ook op de website van Wageningen Woont Duurzaam vindt u voorbeelden en maatregelen.

Het energieloket in de Binnenstadswinkel, Hoogstraat 23 Wageningen, is vrijdag 25 maart van 10.00 – 15.00 uur open. Leida van den Berg, Renate Smithuis en Pauline Schakenbos staan klaar om alle vragen te beantwoorden over van het gas af.