Brownies & Downies ontvangt energiebesparende maatregelen t.w.v. € 500,-

Op woensdag 10 januari hebben de Wageningse Tochtbusters en de betrokken wethouders Maud Hulshof en Anne Janssen een bezoek gebracht bij lunchrestaurant Brownies & Downies. Een steuntje in de rug tijdens uitdagende tijden. Als één van de eerste deelnemers van de actie ‘Tochtbusters voor het MKB’ ontving het sympathieke restaurant een gratis adviesgesprek én de eerste LED lampen. Binnenkort worden de rest van de energiebesparende producten t.w.v. maximaal € 500,- aangebracht.

Hulp aan ondernemers

De gemeente Wageningen helpt het MKB zoals winkels, horecagelegenheden en maatschappelijke instellingen om hun energiekosten te verlagen. Ondernemers krijgen deze winter gratis energiebesparende producten die direct worden aangebracht. Wethouder Anne Janssen (Gebouwde Omgeving): “Soms weten ondernemers wat er nodig is, maar ontbreekt het hen aan tijd. Dat geldt ook voor Brownies & Downies. Met deze actie willen we de ondernemer zo veel mogelijk ontzorgen om direct (energie)kosten te besparen.

Tochtbusters

Tochtbusters is een initiatief van de gemeente Wageningen. De werkzaamheden worden door een ervaren team van Wageningse vakmensen uitgevoerd. Sinds 2020 hielp het team al honderden huishoudens in Wageningen met praktische tips en materialen om blijvend te besparen op energiekosten. Nu richten ze zich ook op kleine MKB-bedrijven en maatschappelijke instellingen zoals buurthuizen. Wethouder Maud Hulshof (Economie) benadrukt: “Niet alleen adviseren, maar ook actie ondernemen! Binnen deze campagne installeren we zoveel mogelijk ledlampen, plaatsen we tochtstrips of radiatorfolie en monteren we een infraroodpaneel boven de kassa. Tot een maximum van € 500,-. We zijn heel blij dat we dit jaar met de Tochtbusters ook iets speciaal voor ondernemers kunnen doen.”

Aanmelden

Centrummanager Robert Frijlink is nauw betrokken bij de campagne. Hij deelde afgelopen week flyers uit aan ondernemers in de winkelstraten van Wageningen. “Meer dan 40 deelnemers schreven zich al in. “Maar er is slechts ruimte voor 100 ondernemers. Het is daarom belangrijk dat ondernemers zich snel aanmelden.”

Deze actie loopt tot en met 30 april 2024. Aanmelden kan via www.wageningenduurzaam.nl/tochtbusters. Meer informatie? Neem contact op met het Energieloket: 0317 49 28 01.