Terug naar alle voorbeelden
Groene daken foto met bewoners

Wil jij ook een groen dak? Vraag gemakkelijk de subsidie voor meer groen aan

Wist je dat je vaak subsidie van de gemeente kunt krijgen als je jouw huis of tuin groener maakt? In 2022 maakten meer dan 100 inwoners met deze subsidie Wageningen een beetje groener. Ze legden bijvoorbeeld een groen dak aan op hun garage of fietsenberging, vervingen tegels uit hun tuin door groen of legden een geveltuintje aan.

Samen met de hele buurt

Samen met je buren aan het werk is niet alleen leuker, maar vaak ook goedkoper omdat je samen kunt inkopen. Zo vergroenden 12 buren aan het Bastion hun daken op hun fietsenbergingen en aanbouwen. Marijke van der Steen legt uit hoe ze samen met buren hiertoe zijn gekomen:

“Ik wilde al langer sedumdaken (vetplantjes die goed op het dak kunnen). We kijken uit op een groene binnentuin maar de daken van de schuurtjes zijn allemaal zwart. In mijn tuin was ook veel steen. Ik heb meegedaan met de actie ‘tegel eruit, groen erin’ met als resultaat een veel groenere tuin. Dat smaakte naar meer! Het was vrij makkelijk om mensen in de buurt mee te krijgen. De subsidieaanvragen heb ik zo voorbereid dat het de deelnemers maar weinig moeite kostte om het aan te vragen. Die firma heeft ons helemaal ontzorgt. De versteviging en de sedumdaken zijn in 3 dagen aangelegd. We zijn heel blij met het resultaat. Het ziet er groen uit en het isoleert ook nog eens. De volgende actie staat bij Bastion al in de steigers: een gezamenlijke laadpaal en zonnepanelen”.

 

Groene daken foto met bewoners

Op de foto van links naar rechts: Marian Wolters,  Alet Leermans, Andre Reelinck en Marijke van der Steen

 

Meer weten?

Benieuwd of jij ook subsidie kunt krijgen om jouw tuin of huis groener te maken? Kijk dan eens op de pagina over subsidies van de gemeente:

 

Subsidies