Terug naar alle voorbeelden
Uitstrooien bloemenzaad in plaats van tegels

Tegels eruit, bloemenzaad erin aan Schaepmanstraat

Het nieuwe jaar begon goed in wijk De Nude in Wageningen. Op 8 januari is de Schaepmanstraat vergroend. Een groep enthousiaste vrijwilligers wipten maar liefst 450 stenen uit de brede, stenige stoep. Daarmee komt er meer groeiruimte voor de twaalf paardenkastanjes in de straat en plek voor bloemen en kruiden.

De actie in de Schaepmanstraat was een initiatief van Operatie Steenbreek Wageningen en Plant-it Green, twee groepen die de stad graag groener maken. Zaterdagmorgen staken ze de handen uit de mouwen en verwijderden een paar rijen tegels rond de paardenkastanjes.

Nieuwe grond en bloemen

In de vergrote vakken om de bomen kwam nieuwe tuinaarde en een zadenmengsel van wilde bloemen. Als het goed is, bloeien die deze zomer. Dat is niet alleen mooi om te zien, maar ook goed voor bijen en andere insecten. Een straatbewoonster hielp een handje mee met het tegelwippen. Ze was blij met de actie. “Het kijkt veel fijner uit op groen, dan op grijze stenen.

Deze zomer al kleurrijker

De gemeente Wageningen is van plan om dit deel van de Schaepmanstraat eind dit jaar definitief groener in te richten. Door de actie van afgelopen zaterdag kan iedereen al deze zomer genieten van een kleurrijke straat.