Terug naar alle voorbeelden

Stap voor stap vergroenen: NK tegelwippen met Chantal

Chantal woont met zoon Gyan sinds 4 maanden in haar nieuwe huisje en droomt van een groene tuin. Ze heeft een lange, grote tuin die vol in de zon ligt. Een groene oase is het nog niet, daarvoor moet nog veel gebeuren.

Ze twijfelde nog of ze het huurhuis zou nemen. Er lagen zoveel stoeptegels in de achtertuin, daar schrok ze van. Na 2 maanden heeft ze een deel van de stoeptegels, ongeveer 16 m2 eruit gehaald en op Marktplaats gratis aangeboden.

De eerste krop sla was heerlijk

Het zand heeft ze laten zitten. Daar heeft ze 10 cm biologische grond op gelegd. En een deel houtsnippers voor de paadjes. Ze heeft de eerste slaplanten en tomatenplantjes in de aarde gezet. Die geeft ze iedere avond water met de gieter. Met het hete weer is het lastig om nieuwe plantjes te planten en de aardbeienplantjes hebben het helaas niet gered, maar het eten van de eerste geteelde krop sla was een feestje.

“Hij was heerlijk en het is leuk om groenten uit je eigen tuin te eten. Ik pak de vergroening stap voor stap aan. Dit is het tempo waarin ik het kan doen. De bamboeschutting plaatsen was ook een klus. Samen met Gyan hebben we dat aangepakt. Toch maar eerst de donkerbruine muur wit geverfd. En daar de bamboeschutting tegen aan gezet. Het zag er meteen natuurlijker en zachter uit.”

Ook al is de tuin nog niet af, het is duidelijk, hier ligt een Ibiza paradijsje in wording. De bamboe schutting, de houtsnippers, tarp en de vlinderplant (nog in pot) zijn veelbelovend.
Chantal laat zich inspireren door Pinterest, eigen fantasie en Jan Willem de tuinman. Die laatste gaat ze nodig hebben want Chantal heeft veel ideeën voor de tuin!

Wil je ook je tuin vergroenen en subsidie krijgen? Kijk hiervoor op onze website.