Bloembollen actie

Uitgebloeide bloembolletjes? Lever ze in!

Gun je uitgebloeide bloembollen – narcisjes, krokussen, hyacinten – een tweede leven. Je kunt ze vanaf nu weer brengen naar verschillende winkels en andere plekken in Wageningen. Later in de lente planten vrijwilligers ze uit in het openbaar groen van de stad. Ze bloeien dan vanaf het voorjaar van 2024 opnieuw en zo heeft iedereen er plezier van.

Inleverpunten
De actie om uitgebloeide bloembollen te verzamelen is al twee jaar een groot succes. Daarom kun je de bollen ook dit jaar weer inleveren bij: de Spar, bloembinderij ’t Binnenveld, Jumbo, Jan Linders, Welkoop, Odin, de Gieterij, Theater van de Bloem, Urban Roots Plantshop, Het Bloemenparadijs en bij de ‘groene bieb’ in Kortenoord.
Alle soorten bloembollen zijn welkom, liefst met het loof (stengels en blad) er nog aan!

Zelf uitplanten
Je kunt uitgebloeide bloembollen natuurlijk ook in je eigen tuin of bij een boom in jouw straat planten. Voor het beste resultaat verwijder je het loof pas nadat het is verdord. Uit het loof halen de bolletjes hun groeikracht voor het volgend jaar.

Steenbreek
De inzamelactie van bloembolletjes is een idee van de werkgroep Steenbreek Wageningen. Met als doel om de stad wat groener en fleuriger te maken. Voor contact, mail naar steenbreekwageningen@gmail.com. Kijk voor meer informatie en tips om ‘van stenen naar groen’ te gaan op steenbreek.nl.