Stadsnatuur onder je neus!

Op zaterdag 25 mei organiseerde de gemeente Wageningen samen met de WUR, de KNNV en Stadslab een dag vol excursies en een infomarkt in de Grote Kerk. Iedereen van jong tot oud was welkom om gratis deel te nemen aan de activiteiten rondom biodiversiteit.

Zo waren er onder andere excursies over insecten in het Torckpark, het waterleven in de grachten en vogels in de uiterwaarden. Ook was er een ecologische wandeling langs de grachten. Dit jaar werd de Biodiversity Challenge voor het eerst uitgebreid van de Wageningen Campus naar de stad. Het was gezellig druk. De organisatie kijkt terug op een geslaagde dag.

Erik-Jan Bijleveld, wethouder Duurzaamheid: “Het is mooi om met Wageningen University samen te werken aan de biodiversiteit in Wageningen. Zo kunnen we de kennis van de universiteit inzetten in de stad. De Biodiversity Challenge leert ons meer over de natuur in onze eigen leefomgeving.”

Tel de soorten!

De Biodiversity Challenge in de stad Wageningen is van 22 mei tot en met 22 juni. Nog de hele maand zijn er natuuractiviteiten om gratis aan mee te doen. Zo staat aanstaande donderdag van 20:00-22:00 ‘WTF is biodiversiteit’ op het programma in de Bblthk in Wageningen. Ook kun je als inwoner meedoen aan de Bioblitz. Met een app op je telefoon identificeer en tel je zoveel mogelijk soorten planten en dieren die je tegenkomt. Na de zomer worden de resultaten gepresenteerd.

Wat kun je zelf doen?

Om de biodiversiteit in Wageningen te vergroten kun je zelf meerdere dingen doen. Zo is er bijvoorbeeld een subsidie voor het vergroenen van jouw tuin, dak of buitenmuur. Ook kun je het regenwater afkoppelen. Weet je een plek in Wageningen waar nog plek is voor een extra boom of het vervangen van verharding voor groen? Tot 1 juni kun je als inwoner via stemvan.wageningen aangeven waar je dat graag ziet! Al meer dan 200 inwoners stuurden de gemeente plekken ter inspiratie. Uit alle ideeën kiest de gemeente een top 10. Deze legt de gemeente aankomende winter aan.