Vrijwilligers planten bloembollen

Inzameling bloembollen weer van start

Het kan weer: uitgebloeide narcisjes, krokussen, hyacinten en andere bloembollen inleveren! Breng ze naar een van de inleverpunten in Wageningen. Ze krijgen dan een tweede leven ergens in het groen van de openbare ruimte.

De actie om uitgebloeide bloembollen in te zamelen was vorig jaar een groot succes. Daarom krijgt die actie een vervolg. Iedereen kan uitgebloeide bloembollen inleveren bij de Spar en bloembinderij ’t Binnenveld in Noordwest, Jumbo, Jan Linders, Welkoop, Odin, de Gieterij, Buitengewoon Groen, Theater van de Bloem en Het Bloemenparadijs. Alle soorten bloembollen zijn welkom, liefst met het loof er nog aan.

Nieuwe plek voor de bollen

De opgehaalde bloembollen van vorig jaar kregen een nieuwe plek op de rotonde bij de Nude. Daar vormen ze straks in de lente een bonte kleurenpracht. Vrijwilligers zullen ook dit jaar de ingeleverde bloembollen ergens in Wageningen uitplanten.

Zelf uitplanten

Je kunt de uitgebloeide bloembollen natuurlijk ook een plekje geven in je eigen tuin of bij een boom in je straat. Dan heb je er volgend jaar weer plezier van.

Operatie Steenbreek

De inzamelactie is een initiatief van de werkgroep Operatie Steenbreek Wageningen. Doel van Operatie Steenbreek is de stad wat groener en fleuriger te maken.